Poporul celtic a pus mare accent pe simbolism, iar acest lucru i-a ajutat nu doar in planul fizic, ci si in cel spiritual. Simbolurile lasate in urma de aceasta civilizatie sunt inca destul de populare. Unul dintre aceste simboluri este spirala, care a ramas in o multime de forme: in bijuterii, decoratiuni arhitecturale, arta corporala si populara, etc. Simbol de geometrie sacra, este foarte important pentru cei care il folosesc in sfera spirituala.

Proveninenta si intelesul cuvantului spirala

Meditatia Pentru Corp Si Kundalini
Iconografie a meditatiei pentru activarea Kundalini

Cuvantul spirala este derivat din latinescul „spira” sau spiralis si din grecescul speira. Ele sunt traduse ca spire, structura piramidala sau conica. Spirala vine si din latinescul spirare, care inseamna „a respira”.

Un simbol fascinant, spirala unica este foarte comuna si apare in natura si in viata noastra de zi cu zi. Spiralele sunt vazute in cochilii de melci si la vita de vie, in vartejuri si in miscarea stelelor, in miscarea electronilor, in amprente si in zborul pasarilor de prada. Nu este de mirare faptul ca este considerata a fi primul simbol celtic, unul dintre cele mai vechi modele create de om.

Chiar si stiinta a confirmat faptul ca universul de misca in spirale. Doar priveste orice imagine a unei galaxii pentru a-i admira forma de spirala si expansiunea ei continua spre infinit.

Kundalini - Puterea Sarpelui In Yoga Tantrica
Cuvantul sanscrit pentru spirala este „kundalini„, ceea ce sugereaza „puterea sarpelui„. In yoga tantrica, Kundalini se ridica prin corp prin chakre sau cei 7 centri energetici. Este adesea descris ca un sarpe incolacit.

Putina istorie despre spirala

Spirala ca si simbol intuitiv al identitatii si dezvoltarii noastre spirituale este la fel de veche ca si timpul. A existat in diferite culturi, reflectandu-se in arta si dansul ritualic, in culte, magie si vrajitorie, geomantie, in traditia dragonului, misticism si samanism.

Spirala Simbol Pe O Piatra
Spirala – simbol Sacru de manifestare a evolutiei, de accesare a constiintei cele mai inalte

Simbolul spiralei a aparut din ideea unei scari catre cer. Acest concept a fost unul crucial atat in magie, cat si pentru Cabala, luand forma unor labirinturi care au existat in antichitate. Se crede ca aceste „cai” de acces in forma de labirint au existat la British Godshill pe Insula Wight si la Glastonbury Tor.

Labirintul ca spiralĂ sacră a regăsirii de sine

Un labirint este un fel de construcție în spirală cu o cale unicursală către centru. Structura labirintului cretan a fost găsită pe monede antice și gravuri pe pereți din peșteri. Din punct de vedere simbolic, labirinturile sunt folosite pentru a păși în centrul nostru sau în starea noastră inconștientă într-un fel de proces meditativ și apoi a reveni la suprafața noastră exterioară, spre a ne elibera de unele dintre tiparele emoționale care ne-au oprit creșterea.

Prima etimologie a cuvântului „labirint”, din egipteanul „lapi ro hunt”, înseamnă „templul de la intrarea în lac” și se referă la un labirint impunător situat în sudul Cairoului, lângă lacul Moeris care poartă în prezent numele de Qasr Qarun . Structura din Hawara în Egipt, care este antică, s-a considerat a fi inspirația pentru labirintul construit de Daedalus pentru a găzdui Minotaurul, în palatul lui Knossos din Creta.

Cea mai veche reprezentare a unui labirint a fost găsită într-un mormânt siberian datând din paleolitic: este un labirint de șapte circumvoluții, înconjurat de patru spirale duble, toate gravate pe o bucată de fildeș de mamut. Există și labirinturi în neolitic, pe malul Dunării, lângă Marea Egee, în Savoia, Irlanda, Sardinia, Portugalia, Italia (în Val Camonina, de acum 4.000 de ani), Malta sau la Belgrad, pe figurine datând de 7.000 de ani).

Harta labirintului in spirala de la Glastonbury Tor

Se estimeaza ca cel gasit la Glastonbury a fost acolo aproximativ 5000 de ani. Cruciatii au intrat pe partea laterala a dealului, mergand mai intai in sensul acelor de ceasornic, ajungand pana in varful sacru in aproximativ 7 circuite complete. Silbury Hill, deci de 4500 de ani este, de asemenea, compus din 7 terase.

Labirintul Spiralat De La Glastonbury Regatul Unit Al Marii Britanii

Varful sacru al Turnului Babel , supranumit Etemenanki sau Templul intemeierii Cerului si Pamantului, a fost tot o cale spiralata ascendenta cu sapte niveluri. Aceasta spirala septenara a fost interpretata ca un simbol al centrului lumii in miticul regat Shambhala. A fost folosit acest simbol ca o reamintire a pozitie dominante a lui Shambhala, ca un loc al cunoasterii si intelepciunii.

Acest loc reprezinta Muntele Sacru in spirala, simbolizand Muntele Lumii. Este omphalos (in greaca inseamna buricul) – deasupra si dedesubt, unde se intalnesc intrarea in cer si lumea de dedesubt. Cele 3 planuri ale evolutiei spirituale din filosofia druidica se crede ca indica, de asemenea, o secventa a spiralei.

Se crede ca primul plan din mitul celtic a contribuit la simbolul Sfantului Graal. Crestinii au cultivat aceasta legenda, desi este posibil sa aiba radacini druidice. De asemenea, se spune ca are legaturi cu cornucopia greaca, care are forma de spirala.

Simbolul de SpiralĂ ~ Calea sufletului

In multe culturi, spirala este cea care descrierea care duce sufletul spre evolutie si ajunge la cunoasterea absolutului. Este astfel calea iluminarii. Este un simbol feminin care este legat de forta generatoare a universului si de misterul nasterii.

Inelele concentrice care se extind dintr-un punct central spre exterior sunt, de asemenea, un simbol al cresterii, renasterii si reprezinta metaforic legatura dintre uman si divin.

Observarea unei spirale conduce mintea spre explorarea Sinelui, o ajuta sa se intoarca spre sinele interior si in acelasi timp sa se raporteze la vastitatea creatiei. O spirala ne sustine evolutia si ne directioneaza gandul catre infinit de mare si infinit de mic. Din acest motiv, iti recomandam sa ai in permanenta cu tine un simbol al spiralei, care sa-ti aminteasca cat de mici suntem, si totusi cat de ampli putem fi!

Se crede ca vechii irlandezi au folosit acest semn pentru a simboliza soarele, cu o spirala in sensul acelor de ceasornic indicand soarele de iarna care se micsoreaza.

In sistemul ocult si ezoteric, spirala unica este reprezentativa pentru calea catre nivelul superior al constiintei. Ea reprezinta modelul de crestere si utilizarea energiei naturii care induc, protejeaza si sustin viata.

Spirala simbolizeaza constiinta naturii, pornind de la centru si extinzandu-se spre exterior – este calea tuturor lucrurilor, conform misticilor. Reprezinta viata, creatia, nasterea si renasterea, evolutia, constientizarea si cresterea. Ea reprezinta stralucirea energiei cosmice, De asemenea, simbolizeaza cunoasterea si perseverenta, fiind un simbol puternic pentru cei care doresc sa avanseze.

Un simbol folosit de milenii in toate colturile lumii, al carui sens se scufunda in cea mai arhaica religiozitate si credinte populare, continua sa se afiseze in fata noastra ca o enigma a Universului! In natura gasim o multitudine de elemente in forma de spirala, elemente care au rolul de a ne reaminti si de a ne fascina. Cochilia nautilusului, celebra molusca marina, este considerata una dintre cele mai frumoase manifestari spiralate.

Cochilia Molustei Nautilus Spirala In Natura
Nautilus (din forma latină a originalului grec antic: ναυτίλος, „marinar”) este o moluscă marină pelagică din familia cefalopodelor Nautilidae.

Cochilia Nautilus este imaginea iconică populară pentru o spirală logaritmică. Este, de asemenea, citat frecvent ca exemplu de spirală logaritmică a raportului de aur în natură. Evident, acesta nu este cazul. Studiile contrare au sugerat că spirala Nautilusului este de fapt în raport de 4:3. Cu toate acestea, aceste recomandări se bazează pe una sau doar câteva cochilii. În această cercetare, pentru a compara raportul mediu de aspect al cochiliilor Nautilus cu raportul 4:3 și raportul meta-aur Chi, optzeci de cochilii Nautilus au fost măsurate în colecția Smithsonian. Rezultatele arată că genul Nautilus nu este în mod clar 4:3 (1,333), dar a avut o medie de 1,310. Cu toate acestea, a existat o specie care a fost remarcabil de diferită, Crusty Nautilus cu o medie de 1,356, ceea ce este o potrivire excelentă pentru Meta-raportul de aur Chi ( Studiu despre Spiralele Nautilusului și Meta-raportul de aur Chi).

Vă provocăm să cercetați spirala în natură și să observați starea interioară sub care vă este expusă conștiința atunci când o priviți.

Alegeți să vă înconjurați cu acest simbol sacru pentru a vă raporta vibrația conștiinței la cea mai pură formă de manivestare a materiei din acest Univers!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top
ÎNVÂRTE ROATA NOROCULUI! Încearcă-ți norocul pentru un cupon de reducere.
Învârte
Sunt de acord cu termenii și condițiile.