Steaua lui David – Origine, Semnificație, Beneficii ~ FOLconcept

Steaua lui David este considerat un simbol de protectie divina, al armoniei și al păcii. Denumit literalmente Scutul lui David sau Steaua cu 6 colţuri, forma stelei este un simbol iniţiatic al macrocosmosului. Simbolistica promoveaza unirea fortelor cerulului cu cele ale pământul, sub o mare putere de protecţie divina. Simbolul este compus din două triunghiuri suprapuse, având ca semnificaţie existenţa Divinităţii în ambele planuri: celest şi material (vezi copacul vietii).

Omul a primit de-a lungul existentei sale, prin intuitie, mai multe simboluri. Steaua lui David, este o forma de asociere. Alte popoare si alte credinte decat evreii, au folosit acest simbol sacru. Geometria sacra releva din uniunea celor doua triunghiuri, forma cea mai des intalnita in univers: hexagonul.

slider 6 Bijuterii Steaua lui David

Pentru ca albinele stiu ce stiu, te invit sa afli mai multe despre simbolul Steaua lui David:


Cuprins

  1. De unde pana unde: Origini ale aparitiei simbolului Steaua lui David
  2. Ce inseamna: Ce simbolizeaza simbolul Steaua lui David
  3. Cum ajuta: Beneficii aduse de simbolul Steaua lui David
  4. Oferta cu modele: Bijuterii din argint cu simbolul Steaua lui David

Originea simbolului Steaua lui David sau Scutul lui David

Atribuirea acestui simbol evreilor a fost facuta dupa secolul 17 in Europa. Pe sinagogele evreiesti era plasat simbolul Steaua lui David (in ebraica pronuntat Magen David) pentru a le identifica ca locuri de rugaciune evreiesti.

Evreii ne ofera doua origini ale simbolului Steaua lui David:

Simbolul Steaua Lui David

Initial, se presupune ca acest model geometric (doua triunghiuri simetrice, suprapuse) era folosit pentru a intari scuturile de lupta ale evreilor; o asemenea structura de rezistenta permitea scutului sa nu poata fi indoit ori deformat de loviturile primite. Scuturile construite astfel, avand sase puncte de rezistenta, erau deosebit de puternice.

O a doua interpretare istorica a semnului Steaua lui David este cea referitoare la regele David si schimbarea alfabetului ebraic. Regele David ar fi avut imprimate pe scutul de lupta prima si ultima litera din numele sau, adica doua litere “D”. In vechiul alfabet ebraic, litera “D” era reprezentata sub forma unui triunghi echilateral . Cele doua litere “D”, in forma lor ebraica veche, au fost suprapuse, dand astfel nastere semnului numit “Scutul lui David” hexagrama sub aspectul stelei cu 6 colturi.

Dea lungul istoriei si alte religii au folosit hexagrama asociata cu Steaua lui David. Cele doua triunghiuri rasturnate, evidentiaza forma de stea dar si hexagonul centrat. Simbolul numit “shatkona” reprezinta in Hinduism pe Shiva, martea masculina a divinitatii – triunghiul cu varful in sus si partea feminina a divinitatii, numita Shakti – triunghiul cu varful in jos.

Intalnim hexagrama lui David si pe arhitectura locurilor de rugaciune ale Mormonilor, simbolizand uniunea dintre Rai si Pamant, cu acceptiunea ca Dumnezeu coboara la Om si Omul se inalta la Dumnezeu.

Semnificatii si simbolistica

Cele sase colturi a celor doua triunghiuri suprapuse din simbolul Steaua lui David, corespund celor sase zile ale creatiei. Acestea reprezinta, de asemenea, cele sase atribute-virtuti-daruri ale lui Dumnezeu daruite si omului (“dupa chipul si asemanarea Noastra (Facerea-Geneza 1:26): dragoste, putere, intelepciune, mila, maiestate si justitie.

Pentru o interpretare simbolistica a acestui semn, s-a apelat la puterea si stapanirea lui Dumnezeu (Creatorul Totului), care se intinde in cele sase directii, pornind de la orice observator: spre rasarit si spre apus, spre miza-zi si spre miaza-noapte, in sus si in jus. Forta simbolului Steaua lui David capata sens atunci cand este folosita si atribuita simbolului ca sursa.

Cabala, carte mistica iudaica, foloseste acest semn, interpretandu-l dihotomic: lupta dintre bine si rau, dintre material si spiritual, etc. Uneori, semnul a fost vazut si ca simbol al protectiei divine, semn al relatiei dintre Dumnezeu si popor, poporul inaltandu-se spre Dumnezeu, iar Dumnezeu coborand spre popor (evreii si mormonii).

In Hinduism, simbolul Steaua lui David face referire la hexagrama Shatkona ce reprezinta imbinarea dintre masculin si feminim, respectiv dintre apa si foc.

Beneficii aduse de hexagrama steaua cu 6 colturi

Hexagrama Steaua lui David este un simbol stravechi care trimite direct spre concepte și valențe înalte, cu forță magică și încărcătură energetică deosebită. Energia puternică a acestui simbol – asociat cu perfectiunea, pacea, liniștea, împlinirea și eternitatea – generează o stare de bine specială, un echilibru între corpul fizic și spirit, o armonie între exterior și interior.

Intelepciunea inimii, manifestata, este pura constiinta. Recunoscand simbolul zilnic, ai ocazia sa constientizezi legatura dintre cer si pamant. Veneram prim simpla prezenta, punctele cardinale, cerul si pamantul, pentru ca ele ne sunt limitele infinite. Simbolul Steaua lui David centreaza in noi forta si intelepciunea hexagonului, in geometria sacra el fiind unul dintre cele mai puternice si mai fascinante simboluri.

Memoria celulara conchide simbolul hexagonului. Structura moleculara, relatia dintre molecule, respecta acest simbol! Natura ne indeamna prin exemplu (fagurii din stupii de albine, drumul din lava vulcanica din nordul Irlandei – Giant’s Causeway, asezarea tuturor moleculelor in structura chimica etc.) sa ne lasam patrunsi de energia purtata de acest simbol sacru. Orice clipa sub protectia divina a naturii din jurul nostru este o clipa de o deosebita contributie pe toate planurile existentei noastre. Onorati spatiul in care va aflati!

Nu se cunoaste o origine exacta ori o insemnatate direct atribuita acestei stele cu sase colturi formata din doua triunghiuri suprapuse rasturnat, dar avem o raspandire ampla si o filozofie deosebita fata de regasirea acestui simbolul, hexagrama cu hexagon in el.

Bijuterii si Creatii cu simbolul Steaua lui David

Dovada fortei acestui simbol putem fi noi. Te invit sa porti simbolul de geometrie sacra, Steaua lui David pentru a onora asta. Simte si beneficiaza de miracolul bijuteriilor FOLconcept, prin accesoriile cu simbolul Steaua lui David: