Samanta Vietii – Origine, Semnificație, Beneficii ~ FOLconcept

Samanta Vietii este un simbol universal al creației, ce se regăsește în centrul Florii Vieții și care are încriptat întreaga cosmologie a conștiintei universale.

Samanta Vietii este un simbol de geometrie sacră format din 7 cercuri cu simetrie pe 6 laturi formând un model de cercuri și lentile ce functionează ca și componentă de bază a desenului Florii Vieții. Fiecare cerc se încadrează ca un sistem ce formează un câmp dinamic de posibile relații geometrice care dezvăluie formele cele mai fundamentale ale Creației.

Cele 7 cercuri din Samanta Vietii oglindesc cele 7 chakre, culorile curcubeului și scalele muzicale. Cele 7cercuri formează fundația infinitului, a naturii vieții, a Universului. “Samanta Vietii reprezinta primul tipar al geometrie sacre din intregul Univers” – Floarea Vietii si Atingerea Nemuririi, Daniel Mittel, Editura For You 20219.

Conform autorului și cercetătorului Drunvalo Melchizedek, geometria sacră a început atunci când Spiritul/Conștiința a proiectat conştient primele raze în vid, de lungimi egale fiecare: mai întâi în faţă, apoi în spate, după aceea în stânga, apoi în dreapta, sus şi la final în jos. Astfel, a creat primul octaedru în jurul său.

Samanta Vietii reprezintă cei șapte pași, cele șapte stadii, zile ale creației. Crearea unui patern vibrațional al spațiului (radiația electromagnetică) este chiar procesul de creație în sine. Acesta este simbolizat de diverse concepte precum „geneza” sau „facerea”, fapt ce a dus la ceva aproape imposibil de explicat, dar mult mai ușor de manevrat – viața. Este un simbol sacru al creației si fertilității ce stă la baza formării simbolului Floarea Vieții.

Samanta Vietii si Crearea Universului in sapte pasi (sapte zile)

Octoedrul din Samanta Vietii
Hexagonul format in centrul Samantei Vietii poate fi vazut ca o proiectie tridimensionala a octoedrului.

In primul pas sau in “ziua intai” a fost creat Octoedrul. Este o figura geometric sacra (poliedru echilateral) cu 8 fete, triunghiuri echilaterale.

Urmatorul pas sau “ziua a doua” implica miscarea de revolutie a octoedrului in jurul axelor sale.

In pasul trei sau in “ziua a treia” se formeaza o sfera din rotirea octoedrului in jurul axelor sale. In acest punct, toate secretele realitatii, incluzand constientizarea Arhitectului Cosmic, exista ca Sfera insasi.

In al patrulea stadiu este vorba despre “Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor” care a fost mentionat in Vechiul Testament. Cu alte cuvinte, urmatoarea realizare spontana a Arhitectului Cosmic sau expansionarea propriei Sale constientizari a fost sa se aventureze in afara marginii sferei. Astfel El a proiectat o alta sfera folosind pasul precedent de a materializa un octoedru si rotindu-l intro sfera.

Vesica Piscis din Samanta Vietii
Vesica Piscis – Un simbol mistic al intersectiei dintre lumea spirituala si lumea materiala, si al inceperii creatiei.

In al cincilea pas, in a doua sfera creata de catre Arhitectul Cosmic, a fost trimisa o particula de lumina sau un foton. Dupa trecerea la cel de-al doilea octoedru rotit intr-o sfera, pe membrana primei sfere, apare o imagine cu doua cercuri intersectandu-se unul cu altul prin centrul lor. Aceasta geometrie sacra este cunoscuta ca Vesica Piscis.

Vesica Piscis tradus din latina inseamna vezica pestelui. Aceasta este o formula geometrica ce simbolizeaza spectrul electromagnetic.

De ce Samanta Vietii este simbolul creatiei si al fertilitatii?

In continuarea procesului de formare a Samantei Vietii, in pasul al saselea asistam la multiplicarea sferelor si la formarea mai multor Vesica Piscis. In acest stadiu se pot observa mai multe forme ale creatiei emanate din nesfarsita cascada (reproducerea) de forme geometrice suplimentare.

In a saptea zi procesul creatiei ia sfarsit. In ziua “Sabatului” sau ziua de odihna, Samanta Vietii este completa. Procesul creatiei arata ca o succesiune de divizari celulare, ilustrate intr-un ou fertilizat. Aceasta divizare divina are loc pana cand celulele sau cercurile se suprapun, creand astfel forma perfecta de floare, simbolul “Samanta Vietii”. Acest patern il puteti vedea si in bijuteriile cu Samanta Vietii de pe aceasta pagina.

Samanta Vietii precum embrionul si divizarea celulara
Samanta Vietii creata precum embrionul uman si divizarea celulara

Intreaga forma a vortexului primordial ce contine matricea intregului Cosmos este in sfarsit completa. Samanta Vietii este blocul principal al construirii Florii Vietii, din care apoi apare Fructul Vietii. O alta matrice a totului, Fructul Vietii, creaza toate elementele, moleculele, organismele, si orice altceva in Univers. Cu alte cuvinte, tot ceea ce se formeaza, in realitate vine din forma Samantei Vietii.

“Omul este doar ceea ce crede, un frate a întunericului sau un copil al Luminii.”
(Tableta de Smarald a lui Thoth)

Samanta Vietii reprezinta cei sapte pasi, cele sapte stadii, zile a creatiei. Crearea unui patern vibrational al spatiului (radiatia electromagnetica) este chiar procesul de creatie in sine. Acesta este simbolizat de diverse concepte precum “geneza” sau “facerea”, fapt ce a dus la ceva aproape imposibil de explicat, dar mult mai usor de manevrat – viata.

Eu personal nu cred ca a existat de fapt un “Big Bang” ca un moment al crearii. Procesul creatiei sau expansiunea “incepe” cu fiecare clipa, indiferent cat de departe privesti in trecut sau in viitor si indiferent de locatia in spatiu care pare sa fie fara margini.

Pentru a ne aminti de momentul creatiei asa cum a pornit el, de la manifestarea primordiala, am introdus produsele cu Samanta Vietii. Este un simbol sacru al creatiei si fertilitatii ce sta la baza formarii simbolului Floarea Vietii.

Descopera colectia FOLconcept cu produse cu Samanta Vietii, matricea Universului:

Shopping Cart
Scroll to Top