∞ Simbolul Infinit – Origine, Semnificație, Beneficii ~ FOLconcept

Simbolul Infinit (provenit din latinul infinitas care inseamna nemarginit) se refera la mai multe concepte distincte, de obicei legate de ideea de „fara sfarsit” sau „mai mare decat cel mai mare lucru la care te poti gandi”. In filozofie, infinitul se refera la spatiu si timp, precum in prima antinomie a lui Kant. Atat in teologie cat si in filozofie, infinitul apare in concepte precum „absolut”, „Dumnezeu” sau „Paradoxurile lui Zenon”.

In numerologie, cifra 8 este una dintre cele mai de succes cifre. Aceasta cifra este asociata cu simbolul infinitului. Acest simbol arata adevarata putere a acestui numar – infinitul si abilitatea de a merge mai departe, la nesfarsit. Cele doua cercuri ale cifrei 8 amintesc de legatura dintre cer si pamant, dintre creator si creatie. Actiunea infinitului in realitatea noastra poate fi observata prin raportul cauza-efect. Cauzalitatea este o lege a universului care se aplica oriunde. Potriviti filozofiei cauzalitatii, raportul dintre actiune-reactiune se manifesta la infinit. Intrebarea “cine a fost primul, oul sau gaina?” are un singur raspuns, nimic nu poate exista separat, totul este interconectat, prin cauzalitate.

De-a lungul timpului, în diverse culturi simbolul infinit a fost utilizat pentru a reprezenta diferite concepte și idei. În India și Tibetul antic, infinitul însemna perfecțiune, echilibrul, armonia dintre feminin și masculin. Simbolul infinitului a fost reprezentat dea lungul timpului sub diverse forme: doua triunghiuri cu varfurile conectate, un sarpe care isi inghite coada (oroborusul), roata vietii/norocului cu 8 spite sau o bucla sub forma cifrei opt.

Din punct de vedere biologic, o asemănare cu simbolul infinit o putem vedea la cele două catene spiralate ale ADN-ului. De asemenea, numărul celor 64 de codoni ai codului genetic reprezintă cifra 8 la puterea a doua.

Filozofia infinitului este pentru multe minti o provocare greu de patruns.

Filozofia din simbolul infinit – semnificatie si simbolistica

Simbolul infinit si Filozofia infinitului - Origine si semnificatie

Dorim in cele ce urmeaza sa explicam regresul/progresul infinit, cunoastere care ne trasforma constiinta si o data cu ea viata. Putem intelege aceste doua concepte concludente din simbolul infinit, doar incadrandu-le in limitele aplicabilitatii, pe care noi o putem intelege, asupra realitatii noastre. Unii dintre noi nu sunt inca constienti de prezenta infinitului in realitate. Progresul sau regresul infinitului poate fi comparat cu o bucla, cu cicluri, pentru ca relatia dintre natura-realitate-existenta foloseste ciclurile pentru a se reprezenta intr-o aproape repetitie infinita.

Oroborusul, infinitatea raportului cauza-efect, ne puncteaza simbolul infinit cu o simbolistica a ciclurilor repetitive, a buclelor infinite din manifestarea realitatii. Realitatea ne ofera un exemplu al progresului si regresului infinitului, un pom crescut din samanta (progresul) care ajunge sa compuna o samanta (regresul). Acest pom emblematic il putem observa manifestandu-se in cicluri, bucle temporale, si care tinde spre infinit la nivel conceptual. Pomul primordial isi poate incheia ciclul dar raportul cauza-efect ii ofera o exista infinita atata timp cat universul respecta progresul si regresul infinit.

Cauzalitatea poate fi un ciclu infinit intre trecut si viitor, in ciuda faptului ca acest concept este necuprins in mai toate aspectele cunoscute despre cum functioneaza realitatea noastra. Recursivitatea, buclele si ciclurile nu doar ca pot fi demonstrate in cauzalitatea insasi, ci ele pot fi observate si in programarea de pe computer. Programarea functioneaza dupa conditii cauzale si logica, astfel se poate crea o bucla infinita cam asa: Daca exista XY, atunci X=XY si Y=XY, deci cine este XY. Aceasta bucla poate fi logic cuprinsa de filozofia raportului masculin-feminin, yin-yang. Potrivit culturilor orientale, exista o logica coerenta in acest raport infinit!

Regresul infinit sau progresul infinit, cauzalitatea directionata inainte sau inapoi, sunt posibile!

“Lasa ca se intoarce roata vietii” – Este o afirmatie regasita si in zilele noastre, trasferata din negura timpului, si care contine aspecte concrete despre simbolul infinit (roata cu 8 spite). Infinitatea se manifeste ciclic, si din acest motiv spiritul uman a observat ca nici o fapta nu ramane fara rasplata. Nici o actiune nu ramane fara reactiune! Acesta este raportul rotii vietii, adica simbolul infinit descris sub alta forma.

Uroborusul cosmic - De la microunivers la macrounivers si iar la microunivers si tot asa

Uroborusul Cosmic – De la microunivers la macrounivers si iar la microunivers si tot asa – Universul infinit

Timpul infinit / bucla infinita

Regresul/progresul infinit poate exista doar acolo unde exista timpul, pentru ca cauzalitatea este in timp. Fara timp inseamna fara cauzalitate, cel putin asa opereaza universul acesta, pentru cauzalitate este necesar ca un lucru sa fie urmat de alt lucru, deci timpul este un predecesor al cauzalitatii.

Cauzalitatea este reprezentata de raportul primordial 1:1, cauza:efect pentru univers, “singularitatea” fiind cazalitatea insasi, cand concludem intelegerea ca raportul 1:1=1 ca si capacitatea de generare a buclei infinte.

Simbolul infinit regaseste acel concept in iconografia simbolica a optului culcat. O bucla este cauza, cealalta efectul.

Dumnezeu/Creatorul relevat de simbolul Infinit

Ceea ce va recomandam ca si acceptiune este ideea ca noi toti suntem interconectati. Cauzalitatea noastra este implicata intrun agregat care creaza realitatea noastra, lumea oamenilor nu universul obiectiv. Acest lant al cauzalitatilor actiunilor oamenilor poate fi oglindita intro intelegere a credintei imaginare in “Dumnezeu” ca fiind forta cauzala suprema.

Daca privim simbolul infinit din prisma traseului actiunilor noastre si aplicam legea “precum sus asa si jos” observam ca lucrurile functioneaza conceptual precum noi putem observa ca elementele realitatii se manifesta. In timp ce Dumnezeul prin actul lui probabil a generat Big-bang-ul si a creat universul, noi suntem aici pe pamant creatori/generatori ai propriului nostru univers cauzal. Nu putem nega acest aspect, iar acest lucru atrage afirmatia ca conceptul divinitatii provine din constiinta nu din existenta in realitate:

“Divinitatea nu este un concept din start pentru ca nu insumeaza nici o particularitate. Comparativ cu un concept real, in realitatea noastra nu exista nimic asupra caruia cineva se poate referi si spune: Aceasta este Divinitatea.”

Orice, ca parte din realitate, ca parte din noi, poate fi demonstrat si noi am demonstrat-o. Divinitatea ca si credinta este ireala, non-existentiala, daca presupunem ca este in afara existentei noastre si nu subordonata oricarei legi pe care noi o recunoastem ca fiind parte din “Realitate”. Daca “Absolutul” imaginat este in interiorul existentei noastre, atunci se supune legilor dobandite ale cunoasterii noastre, si nu poate sa anuleze legi ale existentei pe care noi le recunoastem, precum cauzalitatea si logica.

In acest sens filozofia divinitatii este inteleasa mai profund prin concepte precum: sarpele care isi mananca coada, nimic nu se pierde totul se transforma, precum sus asa si jos.

Transpunem filozofia simbolului infinit in bijuterii, pentru a marca o simbolistica a existentei noastre in acest univers supus unul legi ce depasesc conceptele accepta acum de majoritatea dogmaticilor. Simbolul infinit ascunde profunde legaturi intre ceea ce exista si ceea ce nu exista, ceea ce a fost si ceea ce va fi, centrul transformarii fiind clipa prezenta, trecerea de la cauza la efect, forta care ne pastreaza universul asa cum il cunoastem si cum il observam!

Simbolul infinit vine sa ne aminteasca ca viata si moartea sunt stadii ale existentei noastre in univers, iar materia se va supune transmutarii si va fi transformata. La fel se va intampla si pe alte planuri, fiinta umana fiind mai mult decat un simplu conglomerat organic, un micro-univers biologic, ea fiind patronata de forte si legi ce omenirea inca nu le aprofundeaza unanim!

Colectia de bijuterii din argint cu simbolul Infinit: