Hamsa sau Mana Fatimei – Origini, Semnificatie, Beneficii ~ FOLconcept

Hamsa este un foarte cunoscut simbol de protecție împotriva energiilor negative, fiind recunoscut ca simbol sacru în multe culturi și religii, inclusiv în iudaism, budism, shamanism, hinduism, creștinism, Jainism și credința islamică.

Hamsa este simbolul “mâinii care scrie tot” și a asociațiilor cu Divinitatea. Mâna Fatimei poate fi văzută atât în poziție verticală cât şi cu susul în jos, în funcție de cultură. În plus, simbolurile prezentate în mână sunt importante și variază funcţie de religie sau locaţie.

În ciuda variațiilor, Mâna Fatimei este un motiv arhetipal care vorbește dincolo de frontierele limbilor pământului, de cultură și de convingerile religioase, care aduce purtătorului protecție, noroc, fericire, sănătate și abundență.

Oridinea simbolului Hamsa în Iudaism

Hamsa sau Mâna lui Hume cum este cunoscută de poporul evreu, a fost conectată de această religie de prin vremea Profetului Moise. Este considerată a fi mâna lui Miriam, sora Profetului Moise și este reprezentată în cele cinci cărți ale Iudaismului.

În forma lui cea mai simplă simbolul pentru Hamsa este mâna. Este un simbol talismanic pe care evreii îl consideră o protecție împotriva forțelor răului și care le aduce bunătate, abundență, fertilitate, noroc și sănătate. În esență, Hamsa este pictograma utilizată de om ca o apărare în lupta împotriva forțelor răului.

Pentru evrei, Hamsa este mai degrabă un simbol sacru care este purtat sau folosit ca un omagiu adus tradițiilor trecute de a ține „lucrurile rele” departe de viețile noastre. Este menit să ne amintească, și nu este un simbol esențial cu o putere magică a lui, am putea spune că este ceva de genul pomului de Crăciun!

Despre Hamsa și numărul cinci

Arabii numesc această pictogramă Mâna Khamseh. Khamseh este o confederație de triburi situată în provincia Fars din sud-vestul Iranului, mai exact cinci triburi, khamseh înseamnă cinci în limba lor. În religia Arabă și alte religii, numărul cinci simbolizează cele cinci reguli sacre ale convingerilor lor.

În unele culturi Hamsa apare cu degetele în sus, în altele cu degetele în jos, nefiind vorba de o diferență anume în însemnătate. În multe grupări, cele cinci degete ale mâinii Hamsa reprezintă principiile cele mai sacre ale acelei culturi.

Hamsa sau Mana lui Hazrat Fatima
Hamsa sau Mana lui Hazrat Fatima

Nu este o mână pământească, ci simbolul mâinii divine. Fiecare comunitate umple interiorul mâinii cu pictograme și simboluri ce sunt importante pentru propria sa cultură.

Hamsa este simbolul “mâinii care scrie tot” și a asociațiilor cu Divinitatea. Mâna Fatimei poate fi văzută atât în poziție verticală cât şi cu susul în jos, în funcție de cultură. In plus, simbolurile prezentate în mână sunt importante și variază funcţie de religie sau locaţie.

Pe o arie geografică largă, simbolul Hamsa este considerat mâna sacra, simbol al mânii lui Dumnezeu pe pământ  Aceasta ne aminteste de existența lui Dumnezeu în tot și în fiecare lucru nou creat. Amuleta Hamsa a fost văzută ca un simbol al sfințeniei, al vindecarii și al miracolelor, care ar atrage toate forțele binelui spre purtător. Ea ne protejeaza de pericole nevăzute, boli  și neutralizeaza energiile negative ale invidiei și forțele răului .

Ce beneficii poți avea dacă porți simbolul Hamsa?

Brățările Hamsa sunt purtate pe tot mapamondul de oamenii care au credința într-o „putere supremă” și se găsesc la o răscruce în viață. Ei pot avea religii diferite, unii pot fi evrei, alții musulmani, adepți ai creștinismului sau budismului. Indiferent de convingerile religioase, ei sunt pe un teren comun, în ceea ce privește credința într-o Putere Supremă.

Hamsa este un foarte cunoscut simbol de protecție împotriva energiilor negative, care aduce purtatorului  abundenţă, fertilitate, prosperitate, noroc şi sănătate. Hamsa este recunoscută ca simbol sacru în multe culturi și religii, inclusiv în iudaism, budism, shamanism, hinduism, creștinism, Jainism și credința islamică.

Cei care poartă Hamsa vor cumva să depindă de această energie pentru a se menține protejați de influențele negative, care sunt în afara controlului lor.

Hamsa, protecția împotriva deochiului, este considerată a fi un talisman puternic – folosit sub formă de bijuterie, amuletă norocoasă sau obiect de decor pentru pereți – care aduce noroc și prosperitate în casă.

În ciuda variațiilor, Mâna Fatimei este un motiv arhetipal care vorbește dincolo de frontierele limbilor pământului, de cultură și de convingerile religioase, care aduce purtatorului protectie, noroc, fericire, sanatate si abundenta.

Astăzi Hamsa este un simbol popular de protecție atât în ​​culturile occidentale din Orientul Mijlociu și poate fi găsit încorporat în bijuterii , draperii de perete , brelocuri și alte elemente decorative de uz casnic. Pentru multe culturi nu mai este doar un talisman, devenind loc un simbol al speranței și păcii în lume.

Hamsa materializata intr-un set de bijuterii deosebit, special creat pentru a celebra gingasia, eleganta, puritatea, gloria, feminitatea si frumusetea: