Cubul lui Metatron – Origine, Semnificație, Beneficii ~ FOLconcept

Cubul lui Metatron este o figura geometrica sacra.  Se compune din 13 cercuri egale distribuite intr-un patern hexagonal cu linii din centrul fiecarui cerc, unite si intersectate pana la fiecare celalalt cerc. Planurile generate de aceste linii par a fi planuri 3D pentru figuri geometrice precum cuburi, sau un tetraedru etc.

Cubul lui Metatron – Origine

cubul lui metatron rotatie 3d animata

Cuvantul Metatron provine din greaca Meta+Tron insemnand Dincolo+Matrice. Metatron este un inger, la evrei, in cateva ramuri ale Crestinismului si in vrajitoria traditionala Islamica. Oricum nu exista referinte catre el in Vechiu Testament, Scriptura (Noul Testament) sau orice alta sursa Islamica.

Nu exista un consens cu privire la geneza lui sau rolul pe care il joaca in ierarhia Raiului.


O figura geometrica misterioasa, Metatron este identificat cu termenul “mai micul YHVH” care inseamna Micul Tetragrammaton.

Cuvantul Metatron este numeric echivalent cu Shaddai conform geometriei evreiesti, de aceea se spune ca el are “un nume ca Maestrul sau”.

In Talmud prezinta un incident cu Elisha ben Abuyah, de asemenea numit Aher (“celalalt”), care se spune ca a intrat in Paradis, si l-a vazut pe Metatron stand jos (o actiune in ceruri care este permisa doar Lui Dumnezeu Insusi). Prin urmare Elisei Ben Abuyah s-a uitat la Metatron ca la o zeitate, si se noteaza ca a zis “Exista intr-adevar doua puteri in ceruri!”

Rabinii explica ca Metatron a fost lasat sa stea jos, din cauza functiei sale ca si Scriitorul Ceresc, scriind faptele lui Israel, precum a fost Thot, Scriitorul Egiptean.

Conform unei recunoscute scoli de ganditori, Enoh a fost luat de catre Dumnezeu si transformat in Metatron, asta explicand pasajul misterios “Enoh a umblat cu Dumnezeu, apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.” (Geneza 5-24). Oricum acesta opinie nu este impartasita de numeroase autoritati talmudice.

Este posibil sa fie doi Metatroni:

  1. Unul scris cu 6 litere – Enoh transformat – Metatron
  2. Si unul scris cu 7 litere – Primordialul Mettatron.

Zohar, numit si Metatron “cel Tanar”, il identificam ca fiind ingerul care a condus poporul lui Israel prin pustie dupa exodul din Egipt, si este descris ca fiind un preot ceresc.

Metatron este de asemenea mentionat si in Pseudepigrafia, cel mai vizibil fiind in Ebraica Carte a lui Enoh (numita si Al 3 lea Enoh), unde marele titlu de “mai micul YHVH” apare din nou.

Potrivit lui Johann Eisenmenger, un foarte cunoscut orientalist german, Metatron transmite ordinele de zi cu zi ale lui Dumnezeu, lui Gabriel si Samael.

Metatron este adesea identificat ca fiind fratele geaman a lui Sandalfon, care se spune ca a fost profetul Ilie.

Simbolul Cubul Lui Metatron – Semnificatii si Beneficii

In acest fel ajungem la intrebarea: Care este legatura dintre simbolul de geometrie sacra Cubul Lui Metatron si insusi personajul divin-mistic Metatron?

Ei bine, raspunsul sta in … secretele Kabbalah. Dar totusi, multi confirma ca purtarea acestor simboluri, pe diferite materiale mai mult sau mai putin sofisticate, creaza un camp de protectie in jurul purtatorului, care permite doar anumitor manifestari de vibratie inalta sa se prezinte in viata individului. Asa observam, abundenta in fericire si multumire, pace si emotii-sentimente profunde.

Simbolul lui Metatron – forma geometrica din lumina

Simbolul lui Metatron ne ajuta sa descoperim valoarea faptelor noastre. El este martorul binelui pe care îl facem si al iubirii pe care o daruim. Acest simbol sacru ne permite sa ne concretizam capacitatea de a iubi si de a fi iubiti.

Arhanghelul Metatron „Cel de lângă Tron” (Tronul lui Dumnezeu), „Marele Scrib al lui Dumnezeu” avand rolul sa transcrie, sa transmita secrete ezoterice ale Universului catre omenire. Prin Îngerul Prezenţei, cum mai este denumit, prin Simbolul lui Metatron el ne ajută să înţelegem ce se întâmplă acum în realitatea planului nostru terestru.

Metatron este singurul înger al sferelor celeste care a cunoscut conditia umana. Sub numele de Enoh, a fost al saptelea patriarh dupa Adam. Sufletul sau a fost toata viata plin de credinta, de iubire pentru oameni si foarte atent la întelesurile faptelor, nutrind convingerea ca numai acela care învata permanent din ceea ce se petrece în el si în afara lui este capabil sa-si ajute cu adevarat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea întelepciunii si a bunatatii inimii. Dupa moartea sa, a fost ridicat la Cer, unde Dumnezeu l-a investit ca arhanghel.

El ne îndeamna sa învatam din fiecare experienta a vietii, sa acceptam tot ceea ce ni se ofera, sa cautam sa întelegem sensul profund al fiecarui lucru. Simbolul lui Metatron este un fel de punte între Dumnezeu si om, care poate sa-i ceara sprijinul în cunoasterea valorii faptelor sale. El ne ajuta sa pastram echilibrul între ceea ce dam si ceea ce pastram pentru noi însine, pentru a ne defini mai bine limitele si pentru a întelege adevaratul sens al propriei fiinte.

Ne ajuta sa ne împlinim menirea în bucurie si sa întelegem ca starea de împlinire a oricarei fiinte umane este strâns legata de împlinirea menirii.

Simbolul lui Metatron ne învata sa gasim masura corecta în iubire, munca, creatie, aducând în viata noastra echilibru, sanatate, armonie si seninatate.

Simbolul lui Metatron ne conduce către starea de armonie în iubire, pentru ca noi să ducem o viaţă solară, sănătoasă, echilibrată şi calmă.
Este alaturi de noi atunci când trebuie sa depunem eforturi importante, în cele mai diverse situatii: relatii afective, împlinirea unor aspiratii, renuntarea la obiceiuri nocive, aplanarea conflictelor prin întelegerea cauzelor etc.

Metatron este un arhanghel cu o energie masculina clara, implicat foarte mult in cunoasterea ezoterica profunda care ajuta foarte mult in curatari energetice, in curatarea chakrelor (a centrilor energetici), in eliminarea blocajelor de natura energetica. Simbolul lui Metatron foloseste o forma energetica extrem de complexa denumita „Cubul lui Metatron” – formă geometrică făcută din lumină folosită pentru a curăţa, pentru a ridica nivelul energetic, pentru a menține pozitivă starea de spirit şi viziunea asupra lumii, pentru a vă trezi pe mai departe capacităţile psihice.

Deschiderea mereu vine de la tine, dar poti incepe prin a te lasa ajutat de bijuteriile Cubul Lui Metatron!

Produse Personalizate si Bijuterii cu simbolul Cubul Lui Metatron:

Bijuteriile si produsele personalizate FOLConcept valorifica cu success puterea simbolului spiritual Cubul Lui Metatron, cu geometria sacra din el. Purtatorii acestui simbol de geometrie sacra Cubul Lui Metatron, beneficiaza direct de inalta vibratie a simbolului prin, sanatate generala, prosperitate, fericire, vitalitate, abundenta, emotii profunde si dragoste.

Bijuteriile FolConcept

Nu au conținut de nichel sau plumb, nu pun în pericol viața, sănătatea sau mediul înconjurător!