Set de portofele cu Simbolul OM

100,00 lei

Stoc epuizat

SKU: CREATII017 Categorie: Etichetă:
✔️ Plata online securizată prin euPlătesc.ro

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de minim 300 lei

  • Împachetare deosebită
  • Transport prin curierat rapid
  • Cadouri și promoții garantate!

Set de portofele cu Simbolul OM manufacturate din piele in India. Setul contine 3 portofele de urmatoarele dimensiuni: portofel mare cu capsa si cu fermoar in interior: 17,5/11 cm; portofel mijlociu cu capsa si doua mini compartimente: 8/7,3 cm; portofel mic cu capsa: 6,5 /5, 5 cm.

Portofelele sunt lucrate manual, au culori vibrante si un design original specific culturii si artei indiene, simbolurile sunt stantate in relief iar imbinarile sunt cusute cu fir rezistent de matase.

Despre Simbolul OM

Simbolul “OM” [ AUM ] este simbolul primar a lui Dumnezeu, zeitate ce îmbraca o infinită varietate de forme, culori, structuri, natura însăși în infinite manifestări. Simbolul “OM” îl găsim în concepția hindusă ca ființa supremă. Acestă mistică silabă conține și închide tot ce e sacru în hinduism. “OM” este însuși evocarea sufletului universal.

Este recunoscut ca sunetul primordial şi incantat pentru a controla manifestările naturale; reprezintă cele trei manifestări ale tuturor formelor de viaţă: creaţia, utilizarea şi distrugerea utilizate în procesul de iniţiere pentru a sigila celelalte simboluri sau pentru a sigila fiecare parte a initierii. “OM” deschide coroana şi desenat deasupra capului deschide o cale spre Divinitate şi spre o conştiinţă mai înaltă.

“OM” este reflectarea realității absolute cunoscută, fără început sau sfârșit și îmbrațișând tot ceea ce există, reprezentând vibrația supremă, infinitul.

Sunetul a aparut prima dată în Upanishad – o colecție de texte sacre hinduse. Manduka Upanishad, care îi este dedicata lui “OM”, începe astfel: Om este un cuvant indestructibil. Om este universul. Trecutul, prezentul și viitorul, ceea ce a fost, ce este și ce va fi. De asemenea, tot ceea ce există dincolo de granițele timpului este tot om”.

“OM” este considerat a fi și mama mantrelor – sunete scurte și puternice aferente fiecărei chakre, se leagă de al treilea ochi sau de chakra coroanei, conectându-ne cu Divinitatea. “Sunetul său pare să relaxeze sistemul nervos.”, spune fondatorul Kripalu Institute for Extraordinary Living, Stephen Cope. “Ca mai toate mantrele, adună și concentrează mintea, o ia din gandurile zilnice și o trimite într-o zonă contemplativă.”

De asemenea, ne unește ca grup. “Când rostim împreună “OM” , ne aliniem trup/minte și suflet unii cu ceilalți, cu universul, iar universul este real”, spune Bhavani Lorrain Nelson, care conduce workshopuri în toată lumea despre puterea vocii. “Este un sunet puternic și pasnic. Un învațător a spus că, dacă treci prin viață rostindu-l, aerul din jurul tau va sclipi.”

În filozofia hindusă se crede că atunci cand creația a început să se manifeste, conștiința divină a luat mai întai forma primară și originară manifestată prin vibratia sunetului AUM. Simbolul AUM este compus din trei silabe, mai exact din literele A, U, M. Cand este scris are deasupra o semiluna si un punct.

“Litera a simbolizeaza starea constienta sau treaza (jagrata-avastha), litera u starea de vis (svapna-avastha) si litera m starea de somn fara vise (susupta-avastha) a mintii si a spiritului. Intregul simbol, impreuna cu semiluna si punctul, semnifica o a patra stare (turya-avastha) care combina toate aceste stari si le transcende. Aceasta este starea de samadhi.

Literele a, u si m simbolizeaza respectiv vorbirea (vak), mintea (manas) si respiratia vietii (prana), in timp ce intregul simbol reprezinta spiritul viu, care este doar o parte din spiritul divin. Cele trei litere reprezinta si dimensiunile lungimii, latimii si adancimii, in timp ce intregul simbol reprezinta Divinitatea, care este dincolo de limitarile formei.

Cele trei litere a, u si m simbolizeaza absenta dorintei, fricii si maniei in timp ce intregul simbol reprezinta omul perfect (sthita-prajna), cel a carui intelepciune este ferm stabilita in divin.  Ele reprezinta cele trei genuri, masculin, feminin  si neutru in timp ce intregul simbol reprezinta creatia, impreuna cu Creatorul.

Reprezinta cele trei gunas-uri sau calitati sattva, rajas si tamas, in timp ce intregul simbol reprezinta un gunatita, un individ care a transces si a depasit fortele gunas-urilor. Literele corespund celor trei timpuri -trecut, prezent, viitor, in timp ce intregul simbol reprezinta Creatorul, care transcede limitarile timpului. Intregul simbol reprezinta cunoasterea Sinelui, a carui invatatura este nemuritoare. Literele a, u, m reprezinta si mantra ” Tat Twam Asi” (Tu esti acela), realizarea divinitatii omului in sine insusi. Intregul simbol reprezinta realizarea , care elibereaza spiritul uman din lanturile corpului, mintii, intelectului si egoului.” Light on Yoga – B.K.S. Iyengar

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

Shopping Cart
Scroll to Top