-37%

Pandantiv Piramida si Ochiul lui Horus

177,00 lei

Alege opțional modelul de lanț și lungimea care ți se potrivește.

Informații adiționale despre produsul selectat

Greutate 6.86 g
Dimensiuni 2.8 × 2.8 × 0.4 cm
Material metal

Argint 925

Pandantiv Piramida si Ochiul lui Horus, creatie handmade din Argint 925 premium, realizat in editie limitata cu matrita unica. Dimensiune: 2,8 cm.

Pandantivul este livrat pe un snur negru de matase cerat, special tratat pentru a nu retine apa, in cutiuta de cadou, cu un saculet de organza si cu explicatiile simbolului.

Pandantiv Piramida si Ochiul lui Horus – simbolistica

Wadjet sau Udjat era considerat un puternic simbol de protectie in Egiptul Antic, cunoscut sub numele de Ochiul lui Horus, Ochiul lui Ra sau Ochiul care le vede pe toate. Acest simbol a fost si este frecvent utilizat sub forma de bijuterii pentru a asigura protectia si sanatatea purtatorului si pentru a-i oferi intelepciune si prosperitate.

Horus este un zeu antic al cerului reprezentat adesea sub forma unui soim, ai carui ochi la inceput ar fi fost asociati cu Soarele si Luna. Totusi, la un moment dat el a fost asociat cu Soarele, in timp ce zeul Toth a devenit emblema lunii.

Ochiul lui Horus – simbol cu proprietati de vindecare si protectie

Un mit antic descrie lupta dintre Horus si Set (zeu al desertului, furtunilor, dezordinii, violenței și a străinilor), in timpul careia ochiul stang i-a fost smuls. Thoth, zeu al intelepciunii si magiei, a fost cel care intr-un mod magic a pus ochiul la loc si l-a vindecat, de aici si numele de Wadjet care inseamna intreg sau sanatos. De la acest mit a aparut si corelarea cu descresterea lunii, aceasta fiind complet restaurata o data pe luna, atunci cand este luna plina.

In templele greco-romane exista o serie de reprezentari ale restaurarii Ochiului lui Horus. Thoth este asistat de 14 zei in unele reprezentari, sau de 30 de zeitati de sex masculin in altele. Fiecare zeu reprezinta una din cele 15 zile care au adus luna plina pe parcursul unui an. Ochiul lui Horus restaurat, a devenit astfel emblema restabilirii ordinii din haos.

Intr-un alt mit, Horus i-a facut cadou ochiul tatalui sau mort, Osiris, pentru a-l conduce in lumea de jos. Osiris ar fi mancat ochiul si a fost astfel adus la viata, ca urmare, Ochiul lui Horus a devenit un simbol al vietii si al invierii. In Egipt, jertfele erau uneori numite Ochiul lui Horus deoarece se credea ca bunurile oferite unui zeu deveneau foarte pretioase, divine.

Despre simbolul Ochiul lui Horus se crede ca are proprietati de vindecare si protectie, de aceea este folosit ca amuleta protectoare. De asemenea, a fost folosit ca unitate de masura, in special pentru masurarea ingredientelor necesare pentru prepararea de medicamente si pigmenti.

Simbolul Ochiul lui Horus a fost impartit in sase parti, reprezentand sfaramarea ochiului lui Horus in 6 bucati. Fiecare parte este asociata cu unul dintre cele 6 simturi si cu o fractie specifica. Fractii mai complexe au fost create prin adunarea simbolurilor. Este interesant de observat faptul ca totalul adunarii fractiilor este de 63/64, si nu 1. Unii sugereaza ca 1/64 din total este magia folosita de Thoth pentru restabilirea ochiului, in timp ce altii considera ca piesa lipsa reprezinta faptul ca perfectiunea nu este posibila.

 

Simtul mirosului 1/2

Simtul vizual 1/4

Simtul gandului 1/8

Simtul auditiv 1/16

Simtul gustului 1/32

Simtul tactil 1/64

Ochiul drept al lui Horus reprezinta informatiile concrete, controlate de partea stanga a creierului. Se ocupa de cuvinte, litere, numere si acele lucruri care sunt descrise in termeni de propozitii si ganduri complete. Ochiul drept este o transpunere a universului din perspectiva masculina.

Ochiul stang al lui Horus reprezinta informatiile estetice, abstracte, controlate de partea dreapta a creierului. Se ocupa de ganduri, sentimente ezoterice si este responsabil de intuitie. Este o transpunere a intregului univers din punctul de vedere al orientarii feminine.

Pandantivul Ochiul lui Horus are puteri magice de vindecare, protectie si unificare a fiintei. Este un simbol de putere ce ne aduce energia soimului, acesta reprezentand spiritul, puterea, concentrarea, libertatea, determinarea, aspiratiile, intensitatea, superioritatea.

Ochiul este in centrul unui triunghi care simbolizeaza unitatea cosmica, aceea care uneste toata creatia, dincolo de capacitatea simturilor umane. Acest simbol egiptean intentioneaza sa trezeasca dorinta de a-l gasi pe Dumnezeu si unitatea cosmica din care El/Ea face parte.

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pandantiv Piramida si Ochiul lui Horus”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accept Politicile de confidentialitate

S-ar putea să-ți placă și…

Shopping Cart
Scroll to Top