Pandantiv EGIPTOLOGIE

150,00 lei

Stoc epuizat

✔️ Plata online securizată prin euPlătesc.ro

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de minim 300 lei

  • Împachetare deosebită
  • Transport prin curierat rapid
  • Cadouri și promoții garantate!

Pandantiv EGIPTOLOGIE: Ank ul egiptean, Zeita Nefertiti, Vulturul, Sfera – creatie unica lucrata manual din Argint 925 premium. Pandantivul  are diametrul de 3 cm si este livrat in cutiuta de cadou  impreuna cu o carticica de prezentare a simbolurilor SACRE. Pandantivul este realizat in tehnica 3D – tehnica ce confera o profunzime aparte simbolului.

Pandantiv EGIPTOLOGIE – simbolistica

Despre Ankh – cheia egipteana

Ankh sau crucea/cheia egipteană, crucea vietii, este o hieroglifa originara din Egiptul Antic (perioada primelor dinastii),ce apare mereu in arta egipteana si in reprezentarile grafice ale zeilor simbol al vieții lungi. Faraonii primeau o amuletă sub formă de ankh la naștere.

Ankh-ul a fost pentru vechii egipteni simbolul Vieții Veșnice (simbolul hieroglific actual) dar si  pentru protecție împotriva spiritelor rele.

Ankh-ul reprezenta răsăritul soarelui, conform unelor teorii. Bucla ar simboliza soarele, linia orizontală simbolizând orizontul, iar linia vericală simbolizând traiectoria soarelui.

O altă teorie privind simbolul susține faptul că Ankh-ul reprezintă uniunea dintre principiul masculin și cel feminin (uniunea dintre Cer și Pământ).

Ankh-ul nu numai că simbolizează Viața Eternă (atât cea materială cât și cea spirituală), însă reprezintă și puterea de a da și susține viața. Este asociat în general cu lucrurile materiale precum apa (pe care egiptenii o considerau capabilă de a regenera viața), aerul, soarele precum și cu zeii.

De-a lungul timpurilor, Ankh-ul a devenit simbolul Vieții și Imortalității, al Universului, al puterii, al apei și aerului al fortelor datatoare de viata.

Ankh-ul subliniaza ideea de maretie – miracol vietii in continua evolutie, al vesniciei si perfectiunii  fortei universale extrem de dinamice si de complexe.

 

Despre Simbolul Zeitei Nefertiti

Nefertiti, al cărui nume înseamnă “cea frumoasă a venit” reprezintă unul dintre simbolurile cele mai reprezentative din Egipt. Este un simbol al adevaratei frumuseti feminine, al frumusetii pure, perfecte si al puterii. Simbol clar al elegantei native, stralucirii radiante feminine si al inspiratiei.

 

DESPRE SFERĂ ȘI GEOMETRIA SACRĂ

Universuri spirituale atat de indepartate precum cele crestine sau hinduse, daoiste sau islamice au utilizat geometria primara ca mijloc de a traduce in semn notiuni fundamentale ale sistemelor de credinte. Patratul, triunghiul si mai ales cercul au, in varii traditii, valori spirituale de prim rang si surprinzator de asemanatoare. Asocierea geometriei cu credinta, realizata prin intermediul numarului, transcede limitele religiilor particulare si se arata ca o constanta a spiritualitatii. Cercul (in doua dimensiuni) si sfera (in trei) simbolizeaza perfectiunea divina; corpul sferic este, sub toate raporturile, imaginea perfectiunii.

În viziunea lui Platon, forma sferei ar fi perfecta si cea mai armonioasa din întreg universul, simbol al celei mai înalte speculatii filosofice. Din multimea de simboluri întâlnite în iconografia romana, globul este, fara îndoiala, unul dintre elementele care a cunoscut o mare raspândire în epoca imperiala. Reprezentat, la început, ca atribut al divinitatilor sau a împaratilor romani, acest simbol a fost repetat în iconografia europeana pâna la începutul secolului al XX-lea.

Ca urmare a descoperirilor stiintifice si a avansului în domeniul astronomiei, acum percepem în mod intuitiv globul sau sfera ca reprezentarea Pamântului, asa cum alte simboluri reprezinta alte corpuri ceresti: Soarele ca un cerc cu raze, Luna în forma de semiluna, planeta Saturn înconjurata de un inel, stelele ca un poligon zimtat sau ca intersectia mai multor linii drepte.

Sfera este simbolul perfectiunii, plenitudinii si echilibrului. Ea reprezinta desavarsirea, continutul si esenta.

Vulturul sacru

Simbol ce ofera purtatorului protectie, putere, liberatate, capacitatea de a se detasa de problemele curente si de a vedea si analiza de la un nivel mai inalt.

Vulturul, cel ce aduce pe aripile lui energia vestică a zborului, este un simbol extrem de subtil, generos, esoteric, dar de mare folos in timpurile pe care le traversăm, pentru că el este asociat cu cel de-al treilea ochi, cu scoarţa cerebrală a Pământului ­ unde totul este memorat ­ dar şi cu energia schimbării, a viitorului care bate la uşă. Vulturul este intermediarul dintre Cer şi Pământ. Vulturul este un simbol deosebit de puternic, pentru că este întotdeauna privit şi respectat ca un mesager Divin, care aduce speranţa şi credinţa pe aripile spiritului. Energia adusă de marele Vultur joacă un rol de mare importanţă în viaţa oamenilor, pentru că îi ajută să-şi reamintească adevăratele valori. El este păzitorul viziunii, cel ce aduce claritate spirituală şi toate acele calităţi de care avem nevoie, pentru a ne atinge scopul în viaţă. Viziunea vulturului este măreaţă, extinsă, globală, universală, pentru că el are capacitatea unică de a vedea totul, oriunde s-ar afla, de a vedea detaliul de la orice înălţime. De la el putem învăţa calea ce trebuie urmată pentru a ne cunoaşte valorile ­ acele semafoare, faruri, torţe, sau cum am mai putea numi metaforic, acele coordonate de la care nu ne putem abate, dacă dorim cu adevărat să ne împlinim viziunea, fără a „cădea în ispită”

Vulturul este membru al unicei familii universale, mesagerul Divinităţii, este cel care, în zborul său, vede ansamblul dar şi detaliul, se ridică în văzduh, până în locul de unde vede forma rotundă a scoarţei Pământului, cu dorinţa de a-i sesiza dialogul cosmic, de a-i observa tendinţele, schimbările, pentru a cunoaşte întreaga vieţuire ce sălăşluieşte aici. Vulturul este acea pasăre Divină, acea conştiinţă cosmică ce, atunci când zboară, vede ansamblul şi nu judecă. Mesajul său pentru noi este simplu: atunci când ne vom simţi una cu Mama Pământ, atunci când vom şti că doar împreună ne vindecăm şi ne înălţăm pe spirala Planului Divin, atunci ne vom înfăptui viziunea.

Este simbolul reprezentativ pentru iubirea  libertăţii şi al insusirii simturilor ascuţite ale ansamblului, cu întregul lor tablou al detaliilor.

☥ Simbolul Ankh – crucea egipteana – Origini, semnificatii, utilizari

Hai să investigăm împreună simbolul ankh și să descoperim originile, semnificația, utilizările și beneficiile acestui simbol egiptean antic. Forma fizică a crucii egiptene ankh, reprezentată în Egiptul antic apare ca un obiect sacru ținut de zeii care sunt asociați cu acest obiect cu trăsături multiple. Augustus Le Plongeon, în „Misterele sacre printre Mayas și Quiches”, … Pandantiv EGIPTOLOGIE Citește mai…

Pandantiv EGIPTOLOGIE Citește mai departe »

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

Shopping Cart
Scroll to Top