Bratara Yin si Yang din argint

245,00 lei

Stoc epuizat

Bratara Yin si Yang din argint este o creatie deosebita realizata manual cu matrite unice din Argint 925 premium.

Bratara Yin si Yang din argint materializeaza simbolul echilibrului universal, simbolul complementaritatii fortelor aparent opuse, interconectarea si interdependenta acestora in lumea inconjuratoare. Simbolul Yin si Yang este reprezentarea perfecta a dualitatii si a dinamismului atat de fascinant conturate ca parti integrante ale UNIMII. Principul Yin si Yang ne invata ca intregul este infinit mai maret decat partile dezasamblate. Ne invata despre viziunea de ansamblu, despre maretia si complexitatea Universului,  despre faptul ca orice este dat este parte din Intreg si trebuie simtit/tratat/onorat/pretuit fie ca evolutie fie ca lectie.

Dimensiunile bijuteriei sunt: lungime bratara: 18 cm plus lant de reglaj de 4 cm,  bratara este formata din 10 simboluri, fiecare simbol avand diametrul de 1.1 cm. Bratara este livrata in cutiuta de cadou impreuna cu o carticica ce contine  explicatiile simbolului.

Bijuterie de vibratie inalta creata in colectia #createyourfuture, colectie care ne trimite catre  ideea de responsabilitate pentru propria fericire, pentru o viata frumoasa, implinita, luminoasa, armonioasa, echilibrata  („SUNT  RESPONSABIL PENTRU PROPRIA MEA FERICIRE, celebrez, primesc in viata mea si pretuiesc maretia vietii, minunea de a trai iubirea, bucuria, speranta, implinirea, desavarsirea, armonia”.  Pretuiesc viata si  vibrez in armonie cu SUPREMUL, spre a cauta minunile si magia, a-mi trai visele si a face fiecare moment sa conteze. ) “Tot ceea ce poti sa iti imaginezi este real!” – Pablo Picasso.

Despre Yin&Yang

Yin și Yang sunt două concepte religioase care își au originea în filozofia și metafizica chineză. Aceste concepte reprezintă forțele primordiale și complementare ce compun universul și toate componentele acestuia.

Yin (Chineză: 陰/阴; pinyin: yīn; se traduce literal prin “loc întunecos, pantă (deal) nordică, mal (râu) sudic; noros, sumbru”) este elementul întunecat; el este trist, pasiv, sobru, feminin, introvertit, intim, și corespunde nopții.

Yang (陽/阳; yáng; “loc însorit, pantă (deal) sudic, mal (râu) nordic; strălucire solară”) este elementul luminos; este fericit, plin de vitalitate, activ, strălucitor, masculin și corespunde zilei. Yin este adeseori simbolizat de apă și de pământ, în timp ce Yang este simbolizat de foc și vânt.

Yin și yang sunt concepte fundamentale în filozofia și cultura chineză.

În ciuda importanței lor, yin și yang nu apar în I-ching (Cartea schimbărilor ) decât în textele mai recente care constituie comentariile (Aripile). În cartea propriu-zisă, yin și yang sunt sugerați prin “luminos” și “obscur” sau “tare” și “slab”, expresii care evocă o polaritate la nivel fenomenal.

Dar în Aripi găsim o definiție a lui tao care include pe yin și yang: Tao este un yin și un yang. Bruce Lee și principiul yin-yang

O descriere a modului de funcționare a principiilor yin și yang găsim la Bruce Lee, citat de Cyrille Javary:

Atâta vreme cît vom persista în a separa yin și yang nu putem spera să-i atingem… dacă cineva vrea să ajungă undeva cu bicicleta nu va putea să împingă ambele pedale concomitent căci va rămîne pe loc. Pentru a avansa trebuie să împingă o pedală și să o elibereze pe cealaltă, simultan. Mișcarea completă constă în împinge/eliberează. Împingerea este urmarea eliberării și fiecare dintre ele devine, respectiv, cauza celeilalte.

Într-adevăr, cuplul yin-yang poate fi reprezentat sub forma unor forțe sau tendințe complementare care constituie infrastructura dinamică a universului. Astfel, filozofia yin-yang poate fi explicația adecvată a schimbărilor în univers (atât pe plan uman, cât și pe cel al fenomenelor naturii).

În basmele occidentale, inevitabil binele distruge răul. Însă în Orient, ideea fundamentală este de a armoniza cele două forțe, reprezentate de Yin și Yang. Astfel, când una dintre cele 2 forțe încearcă să se extindă (să o înghită pe cealaltă), automat apare în interiorul ei, în forma absolută și perfectă (cercul), forța opusă. Pentru a elimina total una dintre cele 2 forțe, trebuie distruse amândouă. Pe scurt nu poate exista una fără cealaltă, iar în orice rău/minciuna/intuneric exista cel puțin o fărâmă de bine/adevar/lumina la fel cum în orice bine exista o urma de răutate. Simbolul exprima perfect complementaritatea, imbinarea perfecta, echilibrul si armonia din Univers.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Bratara Yin si Yang din argint”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accept Politicile de confidentialitate

S-ar putea să-ți placă și…

Shopping Cart
Scroll to Top