Publicat pe

Hamsa – simbol sacru al protectiei divine

Cercei si Colier Hamsa - cristal Swarovski

Hamsa materializata intr-un set de bijuterii deosebit, special creat pentru a celebra gingasia, eleganta, puritatea, gloria, feminitatea si frumusetea:

Simbolistică Hamsa

Hamsa este un foarte cunoscut simbol de protecție împotriva energiilor negative, care aduce purtatorului  abundenţă, fertilitate, prosperitate, noroc şi sănătate. Hamsa este recunoscută ca simbol sacru în multe culturi și religii, inclusiv în iudaism, budism, shamanism, hinduism, creștinism, Jainism și credința islamică.

Hamsa este simbolul “mâinii care scrie tot” și a asociațiilor cu Divinitatea. Mâna Fatimei poate fi văzută atât în poziție verticală cât şi cu susul în jos, în funcție de cultură. In plus, simbolurile prezentate în mână sunt importante și variază funcţie de religie sau locaţie.

Pe o arie geografică largă, simbolul Hamsa este considerat mâna sacra, simbol al mânii lui Dumnezeu pe pământ  Aceasta ne aminteste de existența lui Dumnezeu în tot și în fiecare lucru nou creat. Amuleta Hamsa a fost văzută ca un simbol al sfințeniei, al vindecarii și al miracolelor, care ar atrage toate forțele binelui spre purtător. Ea ne protejeaza de pericole nevăzute, boli  și neutralizeaza energiile negative ale invidiei și forțele răului .

Cercei si Colier Hamsa - cristal Swarovski
Cercei si Colier Hamsa – cristal Swarovski

În ciuda variațiilor, Mâna Fatimei este un motiv arhetipal care vorbește dincolo de frontierele limbilor pământului, de cultură și de convingerile religioase, care aduce purtatorului protectie, noroc, fericire, sanatate si abundenta.

Astăzi Hamsa este un simbol popular de protecție atât în ​​culturile occidentale din Orientul Mijlociu și poate fi găsit încorporat în bijuterii , draperii de perete , brelocuri și alte elemente decorative de uz casnic. Pentru multe culturi nu mai este doar un talisman, devenind loc un simbol al speranței și păcii în lume.

Hamsa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *