Februarie este o lună remarcabilă pentru că este cea mai scurtă lună a anului calendaristic. Are 28 de zile, cu excepția anului bisect, când are 29 de zile, datorită adăugării unei zile bisecte. La fiecare patru ani, la sfârșitul lunii februarie se adaugă o zi bisectă pentru a se ajusta faptul că, calendarul are 365 de zile, dar revoluția Pământului în jurul Soarelui durează de fapt 365 de zile și 6 ore. În emisfera nordică, februarie este o lună de iarnă, în timp ce în emisfera sudică, este o lună de vară. În continuare vom afla ce secrete ascunde luna februarie, de ce o putem considera luna iubirii divine și cum ne ajută conceptele precum numerologia și simbolismul lunii februarie.

CE ÎNSEAMNĂ FEBRUARIE – De unde provine numele lunii – etimologie

Primele înregistrări ale cuvântului februarie provin dinainte de anul 1000. Acesta provine din latinescul Februārius mēnsis, în care mēnsis înseamnă „lună” și Februārius, februa care înseamnă „a curăța”, care descrie lucruri ce implică mijloace de purificare. Luna a fost numită după Februa sau Februalia romană, un festival roman de purificare ce dura o lună de zile, care implica spălarea ritualică și ofrande către zei pentru a ispăși greșelile.

Februalia

În Roma antică, calendarul consta la un moment dat doar din 10 luni, anul începând cu 1 martie. În cele din urmă, s-au adăugat două luni suplimentare – ceea ce numim acum ianuarie și februarie, astfel încât lunile să cadă în aceleași anotimp în fiecare an. Ambelor li s-au acordat 28 de zile, dar, la un moment dat, în ianuarie s-au adăugat încă trei zile, februarie păstrând încă 28 (cu excepția anilor bisecți când are 29 de zile).

Semne zodiacale pentru luna februarie și idei de cadouri în funcție de zodie:

Vărsător (20 ianuarie – 19 februarie)

Pești (20 februarie – 20 martie)

Februarie – O lună a iubirii

Februarie este adesea cunoscută ca fiind o lună dedicată iubirii, însă nu este doar despre iubiți și iubite, ci, poate fi, de asemenea, o lună a iubirii de sine și a îngrijirii personale, a relațiilor cu familia, cu prietenii și cu persoane dragi. Februarie poate fi Luna Iubirii Divine conștientizând prezența divinității în fiecare și manifestând iubirea pură necondiționată spre toți și toate!

Iubirea de sine înseamnă să ai grijă în mod intenționat de tine și de cine ești. Este vorba despre a te odihni suficient și de a-ți oferi timp, dragoste și atenție pentru a-ți reîncărca/echilibra mintea, corpul, inima și sufletul. Când te simți stresat, nerăbdător și iritabil cu ceilalți, fă-ți timp pentru tine. Iubirea de sine nu este un act egoist ci un exercițiu ce ne pregătește pentru a-i iubi și pe ceilalți așa cum putem să ne iubim pe noi înșine!

Într-o lună plină de cadouri, poezii și alte gesturi romantice, este destul de firesc să fii puțin îngrijorat dacă ai găsit modalitatea perfectă de a arăta cuiva că îți pasă. Să știi însă că nu trebuie să fie despre mărimea unui cadou sau de suma pe care o cheltui.

Iubește SIMPLU! Acțiunile simple sunt cele care ajung la inima celor dragi

Lasă-i un mesaj de dragoste pe blatul din bucătărie, lângă ibricul de cafea.

Ia un buchet de flori sau un ghiveci, doar pentru că este azi și vrei să faci o declarație simbolică.

Spune-le celor dragi că îi iubești, în fiecare zi.

Familia și viața sunt prețioase, așa că nu aștepta ziua de 14 a lunii pentru a spune cu voce tare ce simți.

Folosește activ timpul pentru a te concentra asupra ta, asupra familiei și prietenilor. Februarie este o lună specială pentru a sărbători relațiile noastre cele mai prețuite. Așadar, fă-ți timp în luna februarie pentru a te concentra pe toate modurile în care poți face asta și pentru a vedea toate motivele pentru care este cunoscută drept luna iubirii.

Care sunt florile simbol ale lunii februarie?

Chiar dacă în februarie sunt vânduți mulți trandafiri din cauza Zilei Îndrăgostiților, violetele și primulele sunt florile simbol ale lunii februarie.

Violetele Florile Lunii Februarie

Violeta semnifică vigilență, loialitate și credință. Oferă persoanelor dragi violete pentru a le spune că vei fi mereu acolo pentru ei. Simbolismul Violetelor se schimbă odată cu variația de culoare. Violeta albastră reprezintă devotament, cele albe puritate, iar cele galbene reprezintă fapte și intenții bune. De asemenea, se folosesc violetele pentru a arăta dragostea sau recunoștința. Grecii au folosit violeta ca emblemă a norocului și a susținerii, în special atunci când aceasta apare în visele. În alte situații, în special în arta religioasă, violetele transmit ideea unei înțelegeri spirituale echilibrată cu modestie.

Primula

Primulele, atunci când sunt dăruite, îi anunță pe cei care le primesc că ești entuziasmat de prezența lor în viața ta. Primula simbolizează optimismul și poate fi un cadou excelent pentru persoanele care au dificultăți în viață. Oferind aceste flori minunate, îi reamintești prin vibrația nevăzută, să fie optimist. Deoarece primula este una dintre florile lunii februarie, poate fi oferită drept cadou de ziua de naștere dacă persoana s-a născut în februarie.

Care este piatra lunii februarie?

La fel ca și culoarea violetei, piatra celor născuți în luna februarie este de culoare violet – este frumosul cristal de ametist.

Ametistul Piatra Lunii Februarie

Acest minunat cristal, această bijuterie naturală, este o formă de cuarț ce poate varia de la o culoare liliachie pală la un violet intens și bogat în nuanțe. Numele dat acestui cristal se bazează pe un mit grecesc care vorbește despre o nimfă numită Amethyst care a fost transformată în piatră albă. Plin de remușcări, zeul grec Bacchus a turnat vin cu lacrimi peste ea, ceea ce a transformat-o într-un frumos cristal violet de ametist. Citește mai multe despre beneficiile pentru sănătate ale cristalului de ametist.

Numărul 2 – Cifra lunii februarie – simbolistica numerologică

Luna februarie este puternic influențată numerologic de cifra doi, fiind a doua lună din anul calendaristic. Doi, cel de-al doilea dintre toate numerele, simbolizează uniunea și pacea între diferite entități. Cifra 2 caută să pună capăt separării și să unească totul pentru un bine mai mare, indiferent dacă este vorba despre muzică, mâncare sau umanitate.

Mulți dintre noi avem un număr preferat. Ar putea fi pentru că avem o memorie specială asociată numărului sau pentru că vedem în mod constant secvențe de numere care se repetă. Dacă vezi numărul 2 oriunde mergi – pe plăcuțele de înmatriculare, numere de telefon, documente sau în altă parte – te poți întreba ce înseamnă numerele care se repetă ca acesta.

Numărul 2 este un simbol al echilibrului, prosperității, muncii în echipă, păcii și armoniei. 2 are, de asemenea, o energie vibrațională pozitivă legată de susținere și deschidere, dar în esență, numărul 2 reprezintă parteneriatul. Cifra 2 este, de asemenea, energia cuplului și simbolizează actul creației.

Numărul 2 îți transmite să-ți îmbrățișezi propria pace interioară, să ai încredere și credință în îngerii tăi păzitori și în ghizii spirituali. Lasă energiile Universului să te ghideze pe calea cea bună și înțelege că lucrurile pozitive sunt în calea ta. Nimeni nu poate vedea lucruri bune și rele în același timp ci pe rând. Oferă-ți șansa să vezi pozitivul atunci când negativul este copleșitor. Îndreaptă-ți singur privirea interioară și lasă principiul polarizării să lucreze și să te transforme. Alege iubirea!

Calea vieții și Cifra 2

Cei care merg pe calea vieții călăuziți de cifra 2, au uimitoarea abilitate de a crea pace și armonie, oriunde ar merge. 2 unește și pune capăt separării. Energia cifrei 2 este cea a Femininului Sacru.

Cei cu cifra 2 ca și Cale a Vieții sunt cei care au ales să servească planul Pământului, făcând pace oriunde ar merge. Dacă acesta este numărul tău, atunci ai o abilitate aparte de a aduna informații prin arta ascultării active. Îți amintești cele mai ciudate detalii și le folosești foarte eficient pentru a dezarma diverse situații. Nu ești o persoană predispusă la scuze, ci mai degrabă la acțiuni semnificative care facilitează schimbarea.

A ta nu este calea războinicilor, ci mai degrabă cea a unui vizionar cu un mare potențial de a gândi lucrurile. Dărâmarea ușilor nu este ceea ce alegi, căci a convinge pe cine sau orice se află de cealaltă parte să se „deschidă” la posibilități și misterele vieții este mult mai satisfăcător.

Ca parte dintr-o familie aleasă de sufletul tău, vezi toate unghiurile unei probleme și cauți o soluție corectă și onestă pentru toată lumea, folosind tactul ca un aliat puternic. Isaac Newton a descris perfect abilitatea celor cu cifra 2 când a spus: „tactul este talentul de a argumenta un punct de vedere fără a-ți face un inamic”. Mai important este că, la sfârșitul zilei, nu cauți nici laude, nici răsplată, dar probabil le primești pe amândouă.

Îți plac obiceiurile și convențiile. Când rutina de dimineață este întreruptă, îți dezactivează complet bioritmul. Cu toate acestea, atunci când rutina se desfășoară așa cum îți place, înflorești, în special în carieră.

Există câteva sfaturi pe care o persoană cu cifra 2 ar trebui să le ia în considerare. În primul rând, este posibil să ai parte de emoții extreme orientate spre stres, care apar ca de nicăieri. Acest lucru îi poate încurca pe cei din jurul tău, care te văd ca pe o stâncă. Pe de altă parte, pot exista momente în care pur și simplu nu poți găsi acea rezoluție ideală și rămâi blocat în stadiul de gândire excesivă sau chiar mai rău, în apatie.

Natura idealistă a cifrei 2 înseamnă că ai așteptări prea mari de la tine în această încarnare și uneori simți că pur și simplu nu ești „suficient de bun”. Acest lucru, la rândul său, poate duce la neputința de a comunica, de teamă să nu fii înțeles greșit.

Personalitatea numerologică a celor patronați de cifra 2

Trăsături de personalitate: compasiune, diplomație, îndrumare și îngrijire.

În semnificația spirituală a numerelor, cifra 2 poartă energia Femininului Sacru. Numărul doi simbolizează tot ceea ce implică femeia matură. Acolo unde numărul 1 are linii dure, numerologia îl înfățișează pe 2 ca fiind mai moale, curbat, dar cu siguranță nu fragil. Oamenii cu numărul 2 tind să fie făcători de pace, dar vor atinge o linie dură când vine vorba de fericirea și siguranța familiei și a prietenilor.

Acolo unde numărul 1 spune: „Eu sunt”, 2 ȘTIE că „noi suntem”. Acest număr reprezintă parteneriatul și cooperarea. Oamenii cu cifra 2 în viața lor tânjesc după relații apropiate, de susținere. Limbajul iubirii pentru cei cu cifra 2 este susținerea, așa că partenerii celor cu cifra 2 vor fi de obicei în prim-plan.

Ai auzit fraza care spune că „în spatele fiecărui bărbat mare se află o femeie grozavă”? Lăsând deoparte conotațiile de gen, acest lucru se potrivește simbolului cifrei. Să ai alături o persoană cu cifra 2, înseamnă să ai mereu o sursă de perspectivă și sfaturi bune. Acestui spirit numeric special i se potrivește perfect vechea zicală chinezească „lucrurile bune vin în perechi”.

Pentru a pune acest lucru în termeni mitici, în poveștile grecești, zeul Zeus este cu siguranță un tip remarcabil, în timp ce Zeița Hera reprezintă a doua persoană. Hera reflectă, de asemenea, natura spirituală în dualitate – o parte iubitoare și dedicată, celălaltă parte răzbunătoare și geloasă. Cei 2 sunt comparați cu Gemenii din lumea numerologiei.

Metafizic, 2 persoane vibrează la un nivel extrem de sensibil. Aceasta înseamnă că personalitățile numărului 2 manifestă empatie și considerație. Din exterior spre interior, această caracteristică ar putea fi interpretată greșit ca slăbiciune. Energia lui 2 rezonează cu o forță interioară care poate sta în picioare cu un 1 dacă este nevoie, în special de dragul armoniei, cooperării, loialității și adevărului.

Dihotomia lui 2 este că, deși sunt „pereche” în natura lor spirituală, acești oameni sunt adesea timizi și nesiguri de ei înșiși. Alții din jurul celor cu cifra 2 consideră că aceste caracteristici sunt plăcute și atractive. Acesta este motivul pentru care cei cu cifra 2 își oferă mult din timpul lor pentru dezvoltarea relațiilor. Opțiunile nu lipsesc, dar atunci când chakra inimii lor se deschide – este o experiență extraordinară. Cuvântul dragoste nu este ceva ce persoanele cu cifra 2 îl iau cu ușurință.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top