Când vine vorba de a ne menține în formă și de a ne simți bine, cu toții cunoaștem mantra ajutătoare: „Dormi bine, mănâncă bine, redu stresul și fă mișcare.” Deși acesta este un sfat de bază minunat pentru a ne menține sănătatea în parametri optimi, uneori ne ajută să pătrundem ceva mai adânc și să facem câte ceva care se adresează atât sănătății emoționale, spirituale cât și celei fizice. Trupul, mintea și sufletul alcătuiesc sfânta trinitate a ființei noastre și atunci când cele trei sunt într-o aliniere armonioasă, sănătoasă, atunci putem străluci.

Pentru a ajunge în acest stadiu, putem să începem să lucrăm cu energia cristalelor. Cristalele ne pot ajuta să atingem un sentiment mai profund de bunăstare. Aceste pietre vindecătoare au fost folosite pentru a ajuta la vindecare încă din cele mai vechi timpuri. Cristalele ne pot ajuta să renunțăm la obiceiurile dăunătoare, să ne curățăm chakrele de blocaje, să ne încurajăm corpul și mintea să fie puternice și ne pot ghida către niveluri mai înalte de îngrijire și iubire de sine.

Cele 14 Cristale vindecătoare recomandate pentru sănătate

Există foarte multe moduri în care cristalele pot susține o viață mai sănătoasă și mai armonioasă și fiecare vine cu propriile beneficii. Unele cristale pot fi folosite pentru a proteja de energiile negative, altele curăță mintea de stres, îndoială și anxietate, altele încurajează somnul lucid și vibrațiile pozitive, iar altele lasă un impact de durată asupra corpului fizic. Am ales cristalele noastre preferate și cel mai des utilizate care ne ajută să fim mai sănătoși, cristale recomandate pentru bunăstare.

Citrinul pentru a găsi energie pozitivă în zilele întunecate

Cintrinul Cristale Pentru Sanatate Si Bunastare

Cum arată: ca o rază a soarelui care cade direct pe fața ta, citrinul emană căldură, lumină și toate acele conotații pozitive care vin cu o gândire mai măreață, strălucitoare.

Ce influență are: Ca o doză instantă de vitamina D, citrinul îmbunătățește starea de spirit și ajută la sănătatea tiroidei. Pentru cei care se simt depresivi și cu nivel scăzut de energie, Citrinul poate aduce un plus de energie și o perspectivă mai pozitivă pentru a-i ajuta să se miște în direcția corectă.

Când să-l folosești: apelați la Citrine atunci când aveți îndoieli de energie scăzută sau depășiți o perioadă de depresie pentru a vă ajuta să găsiți o mentalitate mai pozitivă. Deși știm că pozitivitatea nu poate spăla totul, Citrine lucrează la un nivel mai profund pentru a manifesta succesul în viața ta.

Cuarțul roz sau trandafiriu pentru vindecarea unei inimi frânte

Cristale De Cuart Roz

Cum arată: de un roz pal, cristalul de cuarț trandafiriu îți dă o stare de liniște doar privindu-l.

Ce influență are: Unul dintre cristalele care inspiră cel mai mult o energie plină de zompasiune, cuarțul roz este cunoscut pentru menținerea sănătății emoționale la un nivel armonios. Nu toate rănile sunt fizice și cristalul de cuarț recunoaște momentul în care ai nevoie de o susținere blândă pentru a depăși greutățile emoționale. Cristalul de cuarț, această minunată bijuterie deschide chakra inimii, vine cu o conștiință ridicată de îngrijire de sine și compasiune, În plus reduce nivelul de anxietate.

Când să-l folosești: dacă te simți rănit din cauza terminării unei relații, Cuarțul roz poate fi o piatră excelentă care te ajută să te ridici și te readuce într-un loc cu dragoste și încredere. De asemenea, este bine să ai aceste cristale prin preajmă dacă ai tendința de a fi critic cu tine și de a experimenta un comportament perfecționist, deoarece cuarțul încurajează compasiunea și grija.

Lapis Lazuli pentru probleme ale gâtului și tiroidei

Cristal De Lapis Lazuli

Cum arată: cu nuanțe de albastru mistic, Lapis Lazuli este un cristal plin de energie străveche, vibrații regale și bogăție datorită firicelelor de aur ce-l pătrund . Pur și simplu emană magie și măreție.

Ce influență are: Lapis Lazuli se referă la puritate și curățare. Această piatră albastră strălucitoare este întotdeauna gata să elimine vibrațiile toxice, poate reduce tensiunea arterială și poate elimina migrenele, durerile de cap care ar putea să-ți îngreuneze lucrurile. De asemenea, lapisul susține atunci când vine vorba de orice probleme cu gâtul sau tiroida. Această piatră vrea să cânți tare și clar.

Când să-l folosești: apelează la splendoarea cristalului de Lapis Lazuli ori de câte ori simți că ți-ai pierdut vocea – atât în planul fizic, cât și cel emoțional și spiritual. De asemenea, poți lăsa cristalele de Lapis să te vindece atunci când simți nevoia de a aprofunda puțin mai mult lumea meditației și de a găsi liniște în haos.

Ametistul pentru a avea un somn liniștit și pentru a scăpa de griji

Beneficii Cristale De Ametist

Cum arată: cristal violet cu nuanțe de levănțică, strălucește în lumină și doar prin simpla prezență are ceva atât de tămăduitor și liniștitor.

Ce influență are: Ametistul este cunoscut drept un tranchilizant al naturii. Are puteri extraordinare atunci când vine vorba de curățarea energiei, iar vibrațiile sale atât de puternice pot elibera efectiv un spațiu de aceste energii în câteva secunde. Ametistul întărește conexiunea cu chakra coroanei, aducând o doză atât de necesară de spiritualitate și gândire superioară. De asemenea, scade nivelul de anxietate și stres și asigură un somn liniștit.

Când să-l folosești: cei care simt că se află într-un impas, ar trebui să lase cristalul de ametist să dea o mână de ajutor. Această piatră este excelentă pentru a te elibera de stres și pentru a oferi instrumentele de care ai nevoie pentru a depăși insomniile și durerile de cap. Așeză-l sub pernă pentru un somn mai liniștit și odihnitor.

Heliotrop sau piatra sângelui pentru vindecarea corpului după o boală

Heliotrop Si Piatra Sangelui

Cum arată: de un verde închis și pe alocuri negru, piatra sângelui vine pătat are pete roșii și este însăși viziunea puterii și a sănătății.

Ce influență are: Piatra sângelui a fost și este legată de sănătatea fizică și bunăstare. Această piatră era folosită ca o amuletă pe câmpurile de luptă, deoarece se credea că vindecă rănile, energizează pe cine suferă de epuizare și purifică sângele. Este, de asemenea, un tonic împotriva răcelii și gripei și susține o abordare creativă și concentrată pe rezolvarea problemelor.

Când să-l folosești: Heliotropul este o piatră grozavă pe care să o ai aproape atunci când ești mai obosit decât în mod normal. Oricine se află în această stare de suprasolicitare va beneficia foarte mult de puterile sale de stimulare a energiei. Cei care au răni de vindecat, pot apela și la piatra sângelui pentru a-i susține pe drumul spre recuperare.

Piatra lunii pentru echilibrarea hormonilor si ameliorarea sindromului premenstrual

Cristal De Piatra Lunii

Cum arată: ca o sferă care atârnă pe cerul nopții, Piatra Lunii ne captivează strălucirea sa sidefată și energia feminină blândă pentru a ne ajuta să ne vindecăm atât în interior, cât și în exterior.

Ce influență are: Ca talisman de protecție, este adesea ascunsă în buzunar. Acest cristal este recomandat pentru a diminua starea de anxietate și depresie și pentru că poate ajuta, de asemenea, la susținerea unui somn liniștit și a unui echilibru hormonal mai bun. Pentru cele care suferă la menstruație, piatra lunii poate diminua fluxul sanguin și simptomele.

Când să-l folosești: apelează la puterea vindecătoare a pietrei lunii atunci când suferi de sindrom premenstrual sau ai probleme de fertilitate. Această piatră este în acord cu femininul, astfel încât își oferă puterile sale pentru a ajuta la vindecarea uterului și pentru a susține echilibrul emoțional.

Aventurin pentru Iritații la nivelul pielii și pentru calmarea sistemului nervos

Cristal De Aventurin

Cum arată: de culoare verde, piatra de aventurin are un fel de strălucire minerală.

Ce influență are: Aventurinul este cunoscut pentru vindecarea inimii, pentru liniștirea sufletului, pentru reglarea energiei și bunăstare materială. Acest tip de cuarț verde strălucitor este bun pentru echilibrarea tensiunii arteriale și poate fi folosit și pentru a combate inflamațiile. Datorită capacității sale de a oferi corpului vibrații liniștitoare, te ferește de alergii și erupții cutanate.

Când să-l folosești: dacă pielea ta este predispusă la sensibilitate și sistemul tău imunitar este slăbit, apelează la Aventurin pentru a calma și echilibra. Pentru cei care au nevoie ca sistemul nervos să fie în parametri optimi, aventurinul ajută la păstrarea unei minți liniștite.

Carneolul pentru eliminarea dependențelor

Cristale De Carneol

Cum arată: cu roșu, portocaliu și nuanțe ale apusului, Piatra de carneol ne reamintește să lăsăm soarele să apună, să lăsăm ceea ce nu mai avem nevoie să plece, pentru a răsări iarăși cu promisiunea unui nou început.

Ce influență are: Carneolul este o piatră ce emană o formă de energie care este conectată cu chakrele inferioare. Poate stârni un libido latent, poate ajuta la detoxifierea persoanelor cu dependențe, poate stimula musculatura oferind o doză mare de energie atunci când ai cea mai mare nevoie.

Când să-l folosești: apelează la cristale de Carneol atunci când ai nevoie de mai multă vitalitate pentru a te readuce pe picioare, în special în procesul de recuperare. Pentru cei care se luptă cu dependența de alcool sau droguri, Carneolul este un talisman de susținere și protecție.

Granatul pentru mai multă energie vitală

Cristale De Granat

Cum arată: strălucitor, în nuanțe de roșu precum o rodie, Granatul este un cristal superb pentru cei care au nevoie suplimentară de vitalitate.

Ce influență are: Garnet este potrivit pentru a curăța blocajele și pentru a trimite energie vibrantă din creștetul capului până în picioare. Această piatră potențează pasiunea, poate elimina toxinele, menține circulația sanguină și poate ajuta la depășirea problemelor legate de libido scăzut.

Când să-l folosești: dacă te simți fără poftă de viață, acesta este un moment bun pentru a aduce cristale de granat în preajma ta. Această piatră poate alimenta pofta de viață, pasiunea și va oferi întregului tău sistem o restart atât de necesar.

Obsidian pentru a reveni la elementele de bază ale sănătății

Cristal De Obsidian Beneficii

Cum arată: negru, adesea pătat cu alb sau auriu, Obsidianul vine cu strălucirea sa pentru a ne atrage în lumea lui.

Ce influență are: O piatră de protecție care știe cum să ne susțină să ne împământăm și să ofere energie pozitivă, Obsidianul face minuni pentru sistemul digestiv și poate ajuta, de asemenea, inima să rămână cât se poate de stabilă.

Când să-l folosești: apelează la cristale de Obsidian atunci când dorești să te concentrezi asupra sănătății și a bunăstării. Dacă te simți fugar și nu ai grijă de tine așa cum ar trebui, această piatră poate fi o ancoră bună pentru tine.

Turmalina neagră pentru empatici și protecție electromagnetică

Cristale Turmalina Neagra

Cum arată: întunecată și plină de profunzime, ca o mantie în noapte, această piatră brută este plină de proprietăți vindecătoare pentru corp, minte și suflet.

Ce influență are: Turmalina Neagră are rolul de a curăța spațiul în care se află de energia negativă, protejează de undele electromagnetice, echilibrează corpul emoțional și chiar te poate ajuta să scapi de orice afecțiuni pulmonare cu care te lupți.

Când să-l folosești: cei care se simt sensibili la efectele secundare ale câmpului electromagnetic, ar face bine să plaseze o bucată de turmalină neagră lângă computer, laptop sau alt spațiu de lucru unde se află multe electronice. Cei care se consideră a fi empatici, pot folosi Turmalina Neagră pentru a-i împiedica să devină un burete pentru energiile altor oameni.

Acvamarin pentru a aduce profunzime meditației și a depăși frica

Cristal De Acvamarin

Cum arată: în toate nuanțele oceanului, albastrul verde strălucitor al frumosului cristal de acvamarin vine cu energia calmă, naturală și revigorantă a apei.

Ce influență are: Acvamarinul este un stimulent al sănătății și armoniei, calmează instant și parcă te invită să mergi cu fluxul. Așa cum oamenii merg la mare pentru a-și vindeca trupurile și inimile, această piatră aduce la tine o bucată de mare. Acvamarinul echilibrează hormonii, stabilizează sistemul imunitar, menține sănătatea ochilor și a glandelor. Este un cristal pentru gât și se va asigura că vocea și cântecul tău poate fi auzit de departe.

Când să-l folosești: apelează la cristale de Acvamarin pentru ca energia lor vindecătoare să curgă în permanență pentru a te ajuta să învingi frica. Este o piatră grozavă pentru construirea rezistenței fizice și emoționale și este recomandat să o ții aproape atunci când vrei să dai mai multă profunzime meditației tale.

Cuarțul de stâncă sau cuarțul transparent entru vindecare de lungă durată

Cristale De Cuart Transparent Sau Cuart De Stanca

Cum arată: ca o bucată de gheață, plin de energia sa albă și luminoasă, cristalul de cuarț transparent este potrivit pentru amplificarea viselor și a manifestării.

Ce influență are: Mare maestru vindecător, cristalul de cuarț de stâncă este ca un magician cu multe îndeletniciri și are proprietăți de amplificare uimitoare. Acest cuarț ca de gheață, strălucitor, știe exact cum să te curețe din cap până în picioare și, de asemenea, aduce vibrații pozitive, vindecare spirituală profundă și poate activa metabolismul.

Când să-l folosești: apelează la cristale de cuarț de stâncă atunci când vrei să-ți cureți aura, să-ți cureți chakrele și pentru a fi cea mai bună versiune a ta. Această piatră stimulează sentimentele pozitive și viziunea pe termen lung, mai ales în situațiile în care simți că nu mai e nici o speranță. Are abilitatea de a absorbi, menține și elibera energii pozitive sau negative. Armonizează corpul fizic, psihic, emoțional și spiritual. Stimulează sistemul imunitar, oferă claritate și echilibru. Amplifică puterea altor cristale.

Labradoritul pentru sistemul respirator și eliberarea emoțională.

Cristal De Labradorit Beneficii Pentru Sanatate

Cum arată: cu o mie de culori precum cerul înstelat noaptea, Labradoritul este cunoscut pentru energia sa mistică și transformatoare.

Ce influență are: Labradoritul poate face minuni asupra sistemului respirator, stimulează metabolismul, mențin sindromul premenstrual și crampele la un nivel scăzut. Este, de asemenea, un instrument excelent de utilizat atunci când dorești să elimini starea de anxietate și tensiunea. Te poate ajuta să găsești eliberarea prin comunicare.

Când să-l folosești: folosește cristale de labradorit dacă ai probleme cu plămânii, fie din cauza unei boli sau pur și simplu pentru că simți că ai putea beneficia de o respirație mai profundă. Labradoritul crește nivelul de conștiință, înlătură frica și grijile, în timp ce susține descoperirea de Sine și încurajează noile începuturi.

Sfaturi despre cum să folosim cristale pentru sănătate

Acum că știi ce cristale pot ajuta la vindecarea anumitor afecțiuni, tot ce îți rămâne este să le chemi la tine și să le rogi să te susțină cu puterea și energia lor. Indiferent dacă le folosești în meditație sau doar alegi să porți bijuterii cu cristale, important este să păstrezi mereu atenția pe această intenție de a te susține cu tot ce e nevoie pentru o mai bună sănătate și pentru bunăstare.

Iată câteva modalități prin care te poți vindeca cu ajutorul acestor cristale recomandate pentru sănătate:

  • Poartă bijuterii cu cristale prețioase și manifestă vibrații vindecătoare oriunde ai fi;
  • Așează unul sau mai multe cristale sub pernă pentru a ajuta corpul să se vindece în timpul somnului;
  • Plasează unul sau mai multe cristale direct pe corp în punctele care au nevoie de susținere și vindecare;
  • Plasează cristalul pe diferite puncte de energie ale corpului, în zona chakrelor, pentru a elimina blocajele.

Sănătatea este singura noastră bogăție adevărată și din acest motiv este atât de important să învățăm să ne ascultăm corpul și să facem alegeri care ne ajută să trăim o viață lungă și iubitoare. Cristalele au fost folosite de mult în medicina alternativă sau doar ca amulete ce ne ajută să păstrăm mereu prezentă intenția de a trimite vibrații vindecătoare acolo unde este nevoie de ele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top