Chakra Celui De Al Treilea Ochi Ajna

Situată direct în centrul frunții, chiar deasupra spațiului dintre sprâncene, se află chakra frunții sau chakra celui de-al treilea ochi. Cunoscut sub numele de ajna în sanscrită, acest centru energetic este cunoscut ca sediul înțelepciunii interioare, al intuiției și al realizării de sine.

S-ar putea să fi auzit profesorii de yoga sau meditație referindu-se la cel de-al treilea ochi ca fiind punctul pentru concentrare în timpul practicii tale. Cum deschizi și activezi această chakră pentru o conștientizare a Sinelui mai profundă și o percepție mai activă în viața ta de zi cu zi?

Vom aprofunda în cele ce urmează detalii istorice, științifice și spirituale ale chakrei celui de-al treilea ochi, plus modul în care poți lucra pentru a deschide al treilea ochi pentru o intuiție mai bună.

Ce este Chakra
celui de-al treilea ochi?


Chakra frunții sau al treilea ochi este cea de-a șasea chakră și este corelată cu al șaselea simț. Situată în centrul frunții, chiar deasupra spațiului dintre sprâncene, această chakră este centrul intuiției și al conștiinței spirituale. Este, de asemenea, legată de imaginație, percepție și de viziunea legată de „imaginea de ansamblu” a vieții tale și a lumii în general.

În sanscrită, ajna înseamnă „a percepe” sau „dincolo de înțelepciune”. Conform tradiției hinduse, al treilea ochi este canalul cheie pentru conectarea la mintea subconștientă și legătura directă cu Brahman, Dumnezeu sau forțele universale.

În învățăturile yoghine antice, al treilea ochi este zona corpului uman în care înțelepciunea spirituală și forțele subconștiente pot curge liber dincolo de tărâmul lumii fizice. Este reprezentat de culoarea indigo, legat de alimente violet, pietre de ametist și obsidian negru.

Alimente Pentru Chakra Fruntii

Prezentare generală
a chakrei celui de-al treilea ochi


Chakra Celui De Al Treilea Ochi
 • Localizare: Frunte, între ochi;
 • Asocieri: Imaginație, înțelepciune, spiritualitate, intuiție, percepție, vedere, inspirație;
 • Organe: glanda pineală și glanda pituitară.
 • Mantra: „Văd” sau „SHAM”;
 • Culoare: indigo sau albastru închis;
 • Element: Lumină;
 • Cristale: ametist, obsidian negru, citrin, celestită, fluorit, labradorit;
 • Uleiuri esențiale: paciuli, citrice, tămâie, ienupăr, maghiran;
 • Alimente: Afine, cacao, varză mov, vinete, struguri.

Frecvența
chakrei frunții


Oricum l-ai numi – al treilea ochi, glanda pineală sau chakra Ajna – acest centru energetic este situat în mijlocul frunții. Este asociat cu capacitatea noastră de a vedea clar, atât fizic, cât și intuitiv.

Chakra frunții este legată de frecvența solfegiului de 852 Hz. Ascultând muzica la această frecvență, ne putem deschide intuiției și începe să vedem lucrurile mai clar. De asemenea, se spune că ajută la meditație și relaxare.

Cei adaptați la această frecvență pot adesea să profite de abilitățile lor psihice și să simtă lucruri dincolo de lumea fizică. Intuiția trezită ne permite, de asemenea, să vedem interconexiunea tuturor lucrurilor.

Știința din spatele chakrei
celui de-al treilea ochi


În timp ce o mare parte din vocabularul folosit pentru chakrei frunții o face să pară doar un concept spiritual, al treilea ochi este de fapt strâns legat de glanda pineală și glanda pituitară. Fiziologic, acestea sunt organele creierului care ne guvernează viziunea, bunăstarea și relația cu tărâmul spiritual.

Glanda
Pineală


Identificată pentru prima dată de Galen din Pergamon în 200 î.Hr., glanda pineală este o glandă în formă de mazăre, situată în centrul creierului. La sfârșitul anilor 1500, filozoful francez a numit glanda pineală „sediul sufletului” pe baza funcțiilor sale psihofiziologice aparente.

O serie de studii revizuite au descoperit că glanda pineală reglează hormonii legați de răspunsurile organismului la lumină. Cu toate acestea, rămân multe necunoscute despre funcția acestei părți misterioase a creierulu.

Lumina
și Chakra frunții


Glanda pineală este, de asemenea, partea creierului responsabilă pentru eliberarea serotoninei și melatoninei. Acești hormoni sunt vitali pentru reglarea ritmurilor noastre circadiene (modelele de somn), care s-au bazat în principal pe lumina soarelui și lumina lunii. Lumina este elementul central asociat cu chakra frunții.

Pe măsură ce tehnologia și microscopia au evoluat, chiar și oamenii de știință au început să numească glanda pineală „al treilea ochi”, deoarece este o componentă de bază a sistemului foto-neuro-endocrin din trei părți, cu alte cuvinte, părțile corpului care ne reglează viziunea:

 • Retina (ochiul fizic);
 • Sistem nervos central;
 • Glanda pineală.

Nu e de mirare că această chakră este atât de strâns legată atât de vederea obișnuită, cât și de vederea spirituală! Chakra coroană are, de asemenea, multe asocieri cu glanda pineală.

Glanda
pituitară


Celălalt organ cheie legat de această chakră se numește glanda pituitară. La fel ca și glanda pineală, și hipofiza are formă de mazăre. Această glandă este de fapt mai aproape din punct de vedere fizic de chakra frunții în regiunea de bază frontală a creierului, în interiorul ochilor fizici.

Din punct de vedere biologic, hipofiza este o „glanda principală” care reglează secrețiile hormonale ale unei mari părți a sistemului endocrin. Din punct de vedere energetic, pituitara este legată de cea de-a șasea chakră, deoarece ambele sunt necesare pentru a crea echilibrul și guvernarea întregului sistem de chakre.

Al treilea ochi
de-a lungul istoriei și în religii


Simbolismul glandei pineale și a celui de-al treilea ochi au apărut în culturile din întreaga lume, datând din Egiptul Antic și India Antică.

Al treilea ochi
în Egiptul Antic


Ochiul lui Horus poate fi găsit sculptat în morminte și artefacte egiptene datând de mii de ani. Acest ochi iconic simbolizează renașterea, protecția, vindecarea și întinerirea. A mai fost numit „ochiul atotvăzător” sau „al treilea ochi”.

Ochiul Lui Horus Si Chakra Fruntii

Acest simbol mitologic are 6 părți cheie care, atunci când sunt suprapuse unei imagini a creierului uman, sunt direct corelate cu anumite părți ale creierului care reglează cele cinci simțuri. Unele mitologii afirmă, de asemenea, că acestea sunt regiunile creierului necesare pentru atingerea iluminării spirituale.

Oamenii de știință și istoricii s-au minunat de-a lungul timpului de stăpânirea științei, ingineriei și matematicii de către egiptenii antici, dar luând în considerare cel de-al treilea ochi, putem vedea de unde vine ingeniozitatea și înțelegerea egiptenilor antici asupra anatomiei și spiritualității umane.

În legătură cu această chakră, putem vedea că mistica spirituală din jurul acestui „ochi interior” a captivat omenirea de milenii.

Al treilea ochi
în budism


Vechiul sistem indian de vindecare al medicinei Ayurveda este strâns legat de credințele și percepțiile budiste despre cel de-al treilea ochi. Poți așadar să observi „ochiul înțelepciunii” situat pe fruntea picturilor și statuilor budiste sacre. Acest lucru simbolizează faptul că chakra este deschisă și canalizează conștiința superioară pentru a ajuta la încetarea suferinței umanității.

Budiștii se referă la ajna ca fiind „ochiul conștiinței”, care reprezintă un punct de vedere mult dincolo de vederea fizică. Este un memento să vezi lumea cu mintea și cu sufletul, mai degrabă decât doar corpul fizic.

Al treilea ochi
în hinduism


Chakra frunții este, de asemenea, descrisă ca un punct pe centrul sprâncenelor zeităților hinduse, cum ar fi Lord Shiva. În tradițiile hinduse, al treilea ochi se numește urna.

Se crede că ochiul drept al lui Shiva este soarele, ochiul stâng este luna, iar al treilea ochi se referă la capacitatea lui de a vedea dincolo de realitatea aparentă și de a proteja credincioșii de rău.

Semne și simptome
ale unei chakre a frunții blocate


Chakra Celui De Al Iii Lea Ochi

Indiferent de sistemul tău de credințe religioase sau spirituale, cel de-al treilea ochi mistic este fără îndoială o poartă către tărâmurile psihice și subconștiente. În yoga, blocajele sau dezechilibrele celor șapte chakre sunt cauzate de energia stagnantă în anumite regiuni ale corpului. Lipsa conexiunii cu ochiul minții poate duce la numeroase simptome ale unei chakre ajna blocate.

Manifestări fizice ale chakrei frunții blocate:

 • Probleme cu vederea;
 • Vedere slabă;
 • Migrene;
 • Sciatică;
 • Convulsii;
 • Probleme cu sinusurile.

Manifestări emoționale și spirituale ale unei chakre a celui de-al treilea ochi blocate:

 • Senzație de „blocaj”, stagnare;
 • Confuzie în ceea ce privește viață;
 • Lipsa scopului;
 • Lipsa de concentrare;
 • Pesimism;
 • Respingerea credințelor spirituale;
 • Dificultate de a avea o „viziune mai mare” asupra vieții;
 • Un sentiment instinctiv că ceva pur și simplu nu este în regulă.

Cum se deschide
chakra frunții sau al treilea ochi


Un al treilea ochi deschis se simte ca o curgere liberă a înțelepciunii spirituale, perspective noi și o viziune pozitivă mai largă pentru viața ta sau pentru întreaga lume. Deblocarea acestei chakre duce adesea la descoperiri majore și la claritate mentală, inclusiv:

 • Un sentiment de beatitudine;
 • Perspective;
 • Mai multă hotărâre;
 • Intuiţie;
 • Creativitate;
 • Un sentiment mai clar de exprimare a Sinelui;
 • Speranță și entuziasm pentru viitor.

Meditaţie și afirmații
pentru deschiderea celui de-al treilea ochi


Al treilea ochi este un punct cheie în meditație și yoga. Cu ochii închiși, îți poți îndrepta vederea interioară către punctul dintre sprâncene.

Repetarea unor afirmații și mantre specifice poate fi de ajutor în deblocarea chakrei ajna. Vizualizează o lumină violet-indigo cum te pătrunde în timp ce meditezi și repeți una dintre aceste mantre:

„AUM” sau „OM” – sunetul primordial al universului este, de asemenea, silaba sămânță pentru chakra frunții.

Repetarea acestor afirmații te poate ajuta să transcenzi corpul uman și să eliberezi energie negativă pentru a permite o viziune mai spirituală:

 • „Am încredere în mine și am încredere în Univers!”
 • „Văd frumusețea în toate lucrurile!”
 • „Sunt înțelept!”
 • „Am încredere în intuiția mea!”
 • „Sunt în armonie cu toată existența.”

Păstrează
un Jurnal de vise


Deoarece al treilea ochi este atât de strâns legat de lumea subconștientă a viselor, ținerea unui jurnal de vise poate fi o modalitate puternică de a-l deschide.

În acest jurnal ai putea să incluzi și răspunsurile la aceste întrebări:

 • Când a fost ultima dată când am avut încredere în sentimentele mele instinctive? Am avut dreptate?
 • Am încredere în intuiția mea?
 • Când mi-am ignorat intuiția și mi-am dorit să o fi urmat? Ce am învățat?
 • Ce mă împiedică să fac un salt din zona mea de confort? Frica mă protejează sau mă împiedică?
 • Dacă aș putea să-mi trăiesc cele mai sălbatice vise, cum ar arăta un singur pas către acea realitate?
 • Cum îmi folosesc imaginația? Imaginația și creativitatea mea au fost încurajate sau descurajate când eram copil?

Tehnici
de respirație


Este dovedit științific că respirația Pranayama calmează sistemul nervos, reduce stresul și îmbunătățește sănătatea mentală. De asemenea, poate ajuta la reechilibrarea chakrei celui de-al treilea ochi, aducându-te în momentul prezent și concentrându-ți energia asupra lumii de dincolo de realitatea noastră fizică.

Încearcă acest exercițiu de respirație pentru a activa al treilea ochi:

 • Stai confortabil într-un loc liniștit, cu coloana vertebrală dreaptă;
 • Inspiră o respirație lungă și lentă prin nări;
 • Imaginează-ți că ții respirația în partea de sus, în spațiul dintre sprâncene;
 • Deschide ușor maxilarul pentru a crea un spațiu între dinți și plasează ușor vârful limbii acolo;
 • Aplică o presiune ușoară pe limbă cu dinții;
 • Pe măsură ce expiri încet, scoate un sunet „HHOOOH” în timp ce permiți limbii să vibreze ușor;
 • Simte vibrația tonului la nivelul celui de-al treilea ochi.
 • Repetă 5 inspirații și 5 expirații.

Folosește
uleiuri esențiale


Mirosuri precum patchouli, citrice, iasomie, tămâie, ienupăr, lavandă și maghiran sunt toate cunoscute pentru a activa chakra celui de-al treilea ochi.

Le poți folosi într-un difuzor în timpul practicii de yoga, a meditației sau le poți infuza într-un ulei purtător pentru a masa corpul. Amintește-ți că uleiurile esențiale pot fi foarte puternice și concentrate, așa că trebuie diluate în consecință.

Chakra frunții este o fereastră către sufletul tău și către un sens mai profund în viață. Deschiderea celui de-al treilea ochi nu se va întâmpla peste noapte, dar este o practică utilă pentru a-ți extinde conștiința și a aprofunda mai mult călătoria ta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top
ÎNVÂRTE ROATA NOROCULUI! Încearcă-ți norocul pentru un cupon de reducere.
Învârte
Sunt de acord cu termenii și condițiile.