Chakra Coroanei Sahasrara

A șaptea și ultima chakră este chakra coroanei sau Sahasrara în sanscrită. Se spune că acest centru energetic din vârful capului tău este puntea către divin. Dacă chakra celui de-al treilea ochi te conectează la propria intuiție și autocunoaștere, chakra coroanei se leagă de energia cosmică a universului.

Dacă toate acestea sună puțin wow, nu îți fă griji. Nu contează dacă te gândești la această energie ca la Dumnezeu, la univers sau la cel mai înalt sine al tău. O chakră a coroanei deschisă și activă reprezintă pur și simplu o viață spirituală sănătoasă.

Dacă poți vedea sensul dincolo de lumea materială și ai o viață interioară bogată, este un semn bun că chakra coroanei este într-o stare de echilibru.

În acest articol aprofundăm Chakra Coroanei și rolul acesteia în conștientizarea noastră spirituală. Ne vom uita la modul în care să poți recunoaște dacă chakra coroanei este dezechilibrată. Și vom discuta, de asemenea, despre modalități de a debloca această Chakră, astfel încât energia să curgă liber prin ea.

Informații generale
despre Chakra Coroanei (Sahasrara)Sahasrara, numele sanscrit pentru Chakra Coroanei, se traduce prin „mii de petale”. Acest lucru are sens – simbolul acestei Chakre fiind floarea de lotus, care reprezintă iluminarea, puritatea și renașterea spirituală.

Floare De Lotus Purpurie

După cum probabil te aștepți, Chakra Coroanei se găsește în vârful capului. Ca o coroană, se extinde și în sus, dincolo de limitele corpului fizic.

Din punct de vedere energetic, există o legătură puternică între a șaptea chakră și prima, chakra rădăcină. La prima vedere, acest lucru poate părea ciudat. Unul este atât de concentrat pe iluminarea spirituală, iar celălalt pe nevoile noastre fizice.

Când te gândești mai mult la asta, legătura dintre aceste două Chakre începe să aibă mai mult sens. Dacă nevoile noastre fizice sunt nesatisfăcute, ne este greu să ne concentrăm pe cele spirituale. Trebuie să ne asigurăm că suntem bine întemeiați în elementele de bază și că chakrele inferioare sunt toate deschise și echilibrate înainte de a ne putea îndrepta atenția către chakra coroanei.

Chakra Coroanei
 • Locația chakrei coroanei: partea de sus a capului;
 • Element: Gând;
 • Culoare: violet și alb;
 • Simbol: Lotusul;
 • Mantra: Om sau Ah;
 • Glanda: în primul rând hipofiza, cu o asociere secundară cu glanda pineală;
 • Organe: creier și sistem nervos.

Din punct de vedere fizic, chakra coroanei ne guvernează creierul și sistemul nervos – centrele de cunoaștere și informații ale corpului. Din punct de vedere psihologic, este asociată cu conștientizarea noastră spirituală, conexiunea cu universul și înțelepciunea interioară.

Când Chakra Coroanei este deschisă și echilibrată, avem o viață spirituală sănătoasă. Privim dincolo de lumea materială și ne simțim conectați la sensul cel mai profund al vieții. Prioritizează conexiunea cu divinul prin activități precum rugăciunea și meditația.

De asemenea, când chakra este deschisă, suntem conștienți de sine și empatici. Chakra Coroanei este centrul nostru de conectare cu cei din jurul nostru. Apreciem viața, inclusiv alți oameni, plante și animale. Nu simțim nevoia să-i judecăm pe alții sau să-i suprimăm pentru că le recunoaștem valoarea înnăscută.

Chakra Coroanei Sau Cea De A Saptea Chakra

Despre frecvanța
Chakrei coroanei


Coroana simbolizează iluminarea, iar chakra coroanei este asociată cu cea mai înaltă stare a noastră de conștiință. Se spune că această chakră este poarta de intrare către sinele nostru spiritual. Culorile asociate cu chakra coroanei sunt violet și alb. Acest lucru se datorează faptului că violetul este culoarea spiritualității, iar albul este culoarea purității.

Frecvența de 963 Hz stimulează chakra coroanei. Se spune că această frecvență ne ajută să ne conectăm cu Divinul și cu sinele nostru cel mai înalt. De asemenea, se spune că promovează sentimente de pace și beatitudine.

Când ascultăm muzică la 963 Hz, ne putem deschide latura noastră spirituală și putem experimenta un sentiment de unitate cu Universul și ordinea spirituală. Această frecvență ne poate ajuta, de asemenea, să renunțăm la ego-ul nostru și să ne conectăm cu scopul nostru superior.

Semne și simptome
când chakra Coroanei este blocată sau dezechilibrată


Chakra Coroanei 1

O Chakră Coroană sănătoasă și deschisă ne lasă să ne simțim conectați la înțelepciunea noastră interioară și la energia cosmică a universului. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca stresul și grijile din viața de zi cu zi să lase această Chakră să se simtă blocată sau dezechilibrată.

Când se întâmplă asta, ne simțim separați de spiritualitate și cunoașterea interioară. Avem tendința de a ne concentra asupra lumii materiale din jurul nostru și am putea acorda prioritate posesiunilor și banilor, față de orice altceva.

Dacă te chinui să vezi dincolo de lumea celor cinci simțuri, acesta este un alt semn că chakra coroanei este blocată. Când energia din acest centru devine stagnantă, ne pierdem capacitatea de a crede în divin. Am putea deveni cinici, sarcastici și egoiști.

Ca oameni, suntem motivați să căutăm scop și sens. Chiar dacă nu te consideri religios, probabil vrei să trăiești o viață valoroasă, dar atunci când Chakra Coroanei devine blocată, găsirea acestui sentiment de scop superior poate fi dificilă.

Pierderea capacității de a privi dincolo de lumea materială ne poate face să ne simțim pierduți, deprimați sau anxioși. S-ar putea chiar să ne simțim supărați că puterea noastră superioară ne-a abandonat.

Se spune că o chakră a coroanei blocată vine cu simptome fizice. Deoarece această chakră corespunde creierului, acestea pot include:

 • Dureri de cap;
 • Migrene;
 • Dificultăți de concentrare;
 • Ceața creierului sau lipsa de gândire clară;
 • Probleme cu somnul.

Deși este mai frecvent să observi blocaje la nivelul Chakrei Coroanei, este, de asemenea, posibil ca această Chakră să fie prea deschisă. Când există un exces de energie care se mișcă prin a șaptea chakră, ne pierdem simțul echilibrului. S-ar putea să ne neglijăm nevoile fizice în căutarea perfecțiunii spirituale.

Un alt semn că această Chakră este prea deschisă este acela că este dificil să se relaționeze cu alți oameni. Dacă îți este greu să discuți despre chestiuni de zi cu zi sau dacă te simți deranjat de banalitatea vieții, este posibil să te confrunți cu o lipsă de echilibru în Chakra Coroanei.

Din punct de vedere fizic, un exces de energie în cea de-a șaptea chakră se poate manifesta ca o sensibilitate la lumină și sunete. S-ar putea să ai, de asemenea, sentimentul că ești îndepărtat fizic de lumea din jurul tău și că este dificil să te concentrezi asupra momentului prezent.

Cum să vindeci, să deschizi și să echilibrezi
chakra coroanei


Blocajele din chakra coroanei sunt mai frecvente decât excesul de energie, așa că ne vom concentra asupra metodelor despre care se spune că deschid această chakră și permit energiei să curgă liber din nou.

Cu toate acestea, dacă descoperi că echilibrul a alunecat în sens invers și dorești să reduci fluxul de energie a unei chakre hiperactive, există și câteva lucruri pe care le poți încerca. Acestea includ:

 • Mișcarea fizică
 • Tehnici de împământare sau mindfulness pentru a te ajuta să te concentrezi asupra realității momentului prezent;
 • Un ciclu regulat de somn;
 • Activități care ajută la echilibrarea chakrei rădăcină, cum ar fi împământarea și yin yoga.

Între timp, dacă simți că chakra coroanei este blocată și dorești câteva idei despre cum să o deschizi și să o echilibrezi din nou, iată câteva opțiuni care ar trebui să te ajute:

Tehnica de vizualizare vindecătoare
pentru chakra coroanei


 • Găsește un loc confortabil în care să te așezi. Respiră adânc și liniștitor pentru a-ți aduce mintea și corpul într-o stare de pace și receptivitate.
 • Închide ochii și concentrează-ți atenția către coroana capului. Vizualizează o lumină albă pură care coboară din cer (sau din tavan dacă ești în interior). Imaginează-ți această lumină intrând în corpul tău prin Chakra Coroanei, scăldându-ți capul și mișcându-se în josul coloanei vertebrale.
 • Imaginează-ți că această lumină este conexiunea ta cu universul. Indiferent dacă îl consideri Dumnezeu, un adevăr superior sau pur și simplu o conștiință universală, simte cum îți trezește Chakra Coroanei. Vizualizează cum Chakra Coroanei răspunde, ca o floare de lotus care își deschide petalele.

Alimente benefice
pentru chakra coroanei


Majoritatea chakrelor corespund anumitor alimente, de obicei cele care au aceeași culoare. De exemplu, atunci când vrem să deschidem Chakra Rădăcină, ar fi recomandat să mâncăm o mulțime de alimente roșii, cum ar fi fructele de pădure, sfecla și roșiile.

Chakra Coroanei este puțin diferită, deoarece focalizarea sa se deplasează dincolo de fizic, spre spiritual. Drept urmare, această Chakră este mai mult despre post și detoxifiere, decât despre mâncare.

Din punct de vedere medical este sigur să ții post, mai ales că începi cu o perioadă scurtă de timp pentru a deschide Chakra Coroanei și a o readuce în echilibru. În schimb unor persoane le place să facă detoxifiere cu sucuri.

Apa pură este legată de Chakra Coroanei. De asemenea, poți alege ceaiuri din plante asociate cu meditația, cum ar fi lavanda.

Ceai De Lavanda Pentru Chakra Coroana2

Apropo de ierburi – atunci când vrei să deschizi chakra coroanei, ai putea alege, de asemenea, să arzi tămâie sau palo santo pentru a-ți concentra mintea asupra meditației. Salvia, smirna, tămâia și ienupărul sunt toate opțiuni grozave.

Afirmații și meditație
pentru chakra coroanei


Deoarece această Chakră este atât de concentrată pe iluminare și dezvoltare spirituală, nu este surprinzător faptul că meditația este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a o deschide și echilibra.

Poți combina meditația cu mantrele pentru această Chakră, care sunt Om (pronunțat aum) sau Ah. Fii atent la respirație și folosește expirația pentru a simți vibrația sunetului.

O altă opțiune este să folosești afirmații pentru a te ajuta să te concentrezi asupra Chakrei Coroanei și să îți stabilești intenția de a o aduce în echilibru. Iată câteva exemple:

 • „Sunt conectat cu puterea mea superioară.”
 • „Sunt una cu divinul.”
 • „Puterea universului curge prin mine.”
 • „Caut unitatea cu toate lucrurile și cu toate ființele.”

Poți, de asemenea, să îți creezi singur astfel de afirmații. Gândește-te la ce reprezintă Chakra Coroanei și cum vrei ca aceasta să apară în viața ta, apoi folosește-o ca inspirație pentru a veni cu o afirmație care să rezoneze cu tine.

Ideea este să repeți afirmația aleasă în timp ce meditezi. Poți, de asemenea, să o spui cu voce tare, poate chiar uitându-te la tine în oglindă. Dacă ții un jurnal, ai putea să-ți notezi afirmațiile și să le folosești cât mai des.

Terapia cu cristale
pentru chakra coroanei


Se spune că anumite pietre și cristale corespund fiecărei chakre. Ai putea alege să le folosești ca parte a meditației tale, să le ai aproape în timpul practicii de yoga sau pur și simplu să păstrezi aceste cristale în casa ta.

Piramida Ametist

Cristalele care ajută la echilibrarea chakrei coroanei includ:

 • Piatra lunii;
 • Selenit;
 • Ametist;
 • Cuarț clar;
 • Howlit;
 • Tanzanit;
 • Lepidolit;
 • Ametrina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top
ÎNVÂRTE ROATA NOROCULUI! Încearcă-ți norocul pentru un cupon de reducere.
Învârte
Sunt de acord cu termenii și condițiile.