Publicat pe

Arborele Vieții / Pomul Vietii / Arborele cosmic

Pandantiv Arborele Vietii

În toate civilizațiile lumii, arborelui îi sunt atribuite simboluri fundamentale: arborele vietii, pomul cunoașterii, copacul axă a lumii, arborele revelator al misterelor vieții, arborele de naștere, arborele de nuntă, arborii-totem, arborele fertilizator, pomul de Crăciun, arborele genealogic, etc.

Trăim într-un univers fractalic, holografic, unde totul este interconectat. Un simbol reprezentativ al acestei afirmații sunt maiestuoșii arbori de pe această frumoasă planetă pe care trăim.

Trunchiul acestora poate fi asociat cu o axă, un tub, un canal, o coloană ce unește energiile celeste și cele telurice. Iar nervurile frunzelor, ramurile și rădăcinile reprezintă fragmente care conțin o copie miniaturală a întregului copac, nu identice, dar similare. Copacii, reprezentanți de seamă ai regnului vegetal, sunt maeștri ai alchimiei, transformând prin procesul de fotosinteză dioxidul de carbon în prețiosul oxigen de care are nevoie regnul animal pentru a supraviețui.

Descoperă totul despre bijuteriile Arborele Vietii (Arborele Cunoașterii)

Simbol al vieții în continuă evoluție, în ascensiune spre cer, simbolul Arborele Vietii înlesnește comuniunea între diverse niveluri ale cosmosului. Spre această armonizare dintre lumea materială și cea spirituală vă recomandăm:

Colecția FOLconcept de Bijuterii Arborele Vietii

Purtarea unui pandantiv Arborele Vietii, a unei brățări sau a unor cercei realizați cu simbolul arborelui sacru, vă va reaminti de puterea ce o dețineți în interiorul vostru. Ceea ce, bineînțeles, presupune responsabilitate.

O bijuterie cu Arborele Vietii va fi ca un fel de hartă sacră a peisajului interior, energetic al fiecaruia, pentru a va ghida prin transformările necesare evoluției.

Află acum semnificatia si simbolistica pentru Arborele Vietii:

Arborele Vietii reprezintă un plan al ființei umane și este o reflectare a ceea ce se întâmplă în interior. Precum alegem să hrănim natura noastră interioară, așa vom sădi „semințele” unui viitor mai bun pentru noi înșine și lumea în care trăim, acționând cu iubire, înțelepciune, respect, compasiune, încredere, armonie, echilibru, entuziasm, veselie.

Copacul Vietii și Geometria Fractală

Matematica ce stă la baza fractalilor a apărut în secolul XVII, iar termenul de fractal a fost introdus de către matematicianul Benoit Mandelbrot în anul 1975 și reprezintă ”o figură geometrică fragmentată sau frântă care poate fi divizată în părți, astfel încât fiecare dintre acestea să fie (cel puțin aproximativ) o copie miniaturală a întregului”.

În natură întâlnim forme geometrice complexe asemănătoare cu ramificațiile rădăcinilor sau coroanei de la Arborele Vieții:

  • Fulgerele prezintă ramificații similare cu rădăcinile și crengile copacilor.
  • Pe hărți putem observa modul în care apele curgătoare se ramifică în fluvii, râuri, pârâuri.
  • Întregul sistem circulator din corpul uman seamănă cu trunchiurile, crengile, ramurile, rădăcinile pomilor, având rolul de a transporta oxigen, informații, substanțe hrănitoare în țesuturi, exact ca și la arbori.
  • Neuronii au astfel de forme similare cu cele de la pomul vietii și din acest motiv psihologii folosesc testul copacului. Astfel, copacii desenați de subiecți spun foarte multe despre personalitatea și starea lor psihică.

Oare și pădurea funcționează ca și sistemul nervos uman?

Prof. Univ. Dr. Mărioara Godeanu, membră a secţiei de biologie a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din Româ­nia, a con­dus multă vreme Laboratorul de Biosenzori şi pe cel de Fenomene Energo-Informa­ţionale în Ecosisteme la Centrul de Cercetări pentru Tehnologii Ecologice. Dânsa a descoperit că, la fel ca și neuronii, copacii comunică între ei prin terminațiile rădăcinilor, existând semnale care se transmit de la un copac la altul așa cum se transmite influxul nervos de la un neuron la altul.

”Precum sus așa și jos, precum în interior așa și în exterior”

Simbolul Arborele Vietii are asocieri și în tradiția budistă, hindusă și taoistă: sistemul energetic uman cu tubul pranic, meridianele energetice, cele șapte chakre. Corpul energetic subtil conține multe canale energetice minuscule prin care primim lumină spirituală din cele mai înalte dimensiuni ale cosmosului, ale creației divine.

Prima chakră mai este cunoscută și sub denumirea de chakra rădăcină, iar a șaptea mai poartă numele de chakra coroană, chakra inimii fiind mediatorul dintre lumile spiritului (chakrele superioare) și cele ale materiei (chakrele inferioare).

Pentru arborele vietii semnificatie deosebită găsim și în șamanism. Mircea Eliade în lucrările sale despre istoriile religiilor, ne amintește că șamanismul cuprinde filosofii foarte vechi despre viață și spirit. Pomul Vietii în samanism are următoarea semnificație:

  1. Rădăcinile sunt lumea de jos, cunoscută ca tărâmul spiritelor naturii, plantelor aliate, animalelor totem, cu alte cuvinte reprezintă mintea subconștientă.
  2. Trunchiul este lumea de mijloc, care se referă la viața cotidiană sau mintea conștientă.
  3. Coroana este lumea de sus, care reprezintă spiritele celeste, ghizii spirituali, divinitatea, lumea ce este echivalentul pentru mintea supraconștientă.

Din simbolistica atribuită Arborelul Vietii, putem observa că cele trei componente (radacini, trunchi, coroana) împreună mai pot fi considerate și ca un simbol al trinității.

Referitor la “universul holofractografic” menționat la începutul articolului, fizicanul Nassim Haramein a întreprins numeroase cercetări pe care le-a prezentat în diverse filme documentare. Acesta a pus bazele teoriei hiperdimensionale unificate a materiei și energiei.

“ Codurile fractalice conțin legile creației și cu cât înțelegem aceste legi cu atât mai mult putem aplica armonia care apare în natură ca pe o forță mult mai puternică în viețile noastre. Există adevăr și puritate în lucrurile naturale, iar contactul nostru cu acestea ne hrănește sufletul și ne ilumineaiză mintea.”

„ Durerea vă pregătește pentru bucurie. Aceasta mătură cu putere totul, afară din casa voastră, pentru ca o noua bucurie să aibă loc să intre. Ea scutură frunzele galbene de pe ramura inimii voastre, pentru ca, în locul lor, să poată crește frunze noi, verzi. Ea scoate rădăcinile putrede, pentru ca noi rădăcini, ascunse dedesubt, să aibă loc să se dezvolte. Oricare ar fi durerea ce vibrează din inima voastră, lucruri mult mai bune îi vor lua locul.” (Rumi)

Lasă un răspuns