Ametistul este o varietate de cuarț violet. Face parte din sistemul de cristale hexagonale. Ametistul este o piatră semiprețioasă cu un luciu vitros sau sticlos. Adesea vine în nuanțe de mov și violet. Semnificația de bază a ametistului este legată de vindecarea spirituală, de calm și înțelepciune.

Ametistul – scurtă istorie despre cristalul preferat a tuturor


1. Este un cristal cunoscut și apreciat din 25.000 î.Hr;

2. Leagă realul cu divinul;

3. Își ia culoarea din lacrimile lui Dionysos.

Pentru cei care vor să știe cum să folosească ametistul în procesul de vindecare, acest cristal puternic, va curăța ceea ce nu este necesar și în același timp va susține procesul de împământare. Se spune că este puntea care leagă planul concret, real, cu divinul. Semnificația ametistului a fost mult timp asociată cu spiritualitatea. Este un cristal renumit pentru asocierea sa strânsă atât cu al treilea ochi, cât și cu chakra coroanei.

Urmând descendența acestei pietre, civilizațiile antice sărbătoresc cristalul de ametist încă din anul 25.000 î.Hr. De la greci la romani și chiar și la egipteni, toți au fost atrași de puterile profunde de vindecare pe care le emană ametistul.

Din părțile înghețate ale Siberiei până la pădurile tropicale ale Braziliei, Ametistul poate fi găsit pe tot globul. Ametist înseamnă „neintoxicat” și provine din cuvântul grecesc antic – Amethystos. Grecii, recunoscând efectul de împământare a pietrei, au crezut că ar putea folosi cristalul pentru a-i proteja împotriva intoxicațiilor și că purtarea ametistului îi va ajuta să nu se îmbete.

Plin de magia miturilor, există povești despre Ametist care spun că nuanțele sale vin din lacrimile lui Dionysos amestecate cu vin. Povestea spune că Amethyst era de fapt o tânără fecioară care s-a trezit prinsă în mânia zeului Dionis când acesta era beat. Tânăra a strigat către Zeița Diana pentru ajutor, iar Zeița a transformat-o într-o piatră strălucitoare. Când Dionysos și-a dat seama de nebunia lui, a plâns în paharul de vin și, emoționat, și-a răsturnat paharul. Piatra albă a absorbit vinul până când a început să strălucească într-o nuanță de mov .

Cu sau fără zei și zeițe, puterea ametistului răsună dincolo de toate acestea. Comportamentul unei persoane în stare de ebrietate este adesea asociat cu o minte tulbure, emoții neînțelese și decizii stângace. Ca antidot, Ametistul este, prin urmare, asociat cu claritate, contemplare profundă și un sentiment de control asupra vieții.

Pentru cei care descoperă că sunt, de asemenea, atrași de violetul plăcut și nuanțele de lavandă ale acestei amulete strălucitoare, hai să aprofundăm puțin și să dezvăluim o parte din secretele pietrei de ametist, astfel încât toată lumea să se poată bucura de beneficiile aducerii acestei pietre prețioase în viața lor.

Beneficii ale cristalului de ametist


Bucata Geoda Ametist

Cristalul de ametist are străluciri ale întregului spectru de culori. Acest cristal purpuriu poate avea nuanțe de roz pal, nuanțe de mov sau violet. Cuarțul mineral are rareori o culoare constantă, este mai degrabă un cristal ce poate conține o mulțime de nuanțe diferite și, din acest motiv, este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase cuarțuri din lume. Departe de a fi o piatră semiprețioasă stabilă, Ametistul se poate schimba odată cu creșterea și scăderea luminii sau când este plasat la temperaturi diferite. Evoluează odată cu corpul nostru și, din această cauză, este strâns legat de experiența noastră conștientă asupra vieții.

De la simplu la sublim, există nenumărate beneficii ale pietrei de ametist care se adresează minții, corpului și sufletului. Iată doar câteva motive pentru a ține ametistul aproape de tine:

Ametistul – Proprietăți de vindecare în planul fizic


Ametistul Proprietati Si Beneficii

1. Susține somnul și odihna.

2. Curăță mintea.

3. Întărește sistemul imunitar.

La nivel fizic, Ametistul este asociat cu o regenerare celulară sănătoasă, încurajând somnul, odihna liniștitoare și promovând echilibrul hormonal. Deoarece ametistul ajută la echilibrarea metabolismului și servește în mod pozitiv sistemul endocrin, corpul își găsește armonia interioară și nu o ia razna cu producția de cortizol – ceea ce reduce destul de mult stresul și tensiunea. Alături de toate acestea, nuanța purpurie a ametistului asigură, de asemenea, curățarea și detoxifierea corpului, minții și a sufletului. Pentru cei care se luptă cu gânduri neplăcute sau cu migrene, Ametul poate ajuta la curățare.

Pentru cei care se străduiesc să reducă consumul de alcool, Ametistul susține purtătorul să-și păstreze o minte trează. Este un cristal care servește drept reamintire că sunt necesare gânduri pozitive pentru a face alegerile corecte în viață și că atunci când ai o minte tulburată, poate fi dificil să vezi calea care are cel mai mult sens.

Acest stimulent al sistemului imunitar, ametistul, este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa uimitoare de a ajuta organismul să fie în formă și să combată bolile care fac ravagii asupra sănătății și bunăstării unei persoane. Oferind sângelui o forță purificatoare și reducând eficient nivelul de stres și anxietate, sistemul imunitar primește un impuls, ceea ce înseamnă că totul, de la sistemul respirator până la piele, poate primi niveluri mai accelerate de vindecare.

Pentru cei care suferă de insomnii sau de coșmaruri, a avea Ametistul aproape în timpul orelor de somn, poate asigura ca purtătorul să nu stea treaz toată noaptea și să aibă vise liniștite.

Proprietățile de vindecare emoțională ale ametistului


1. Oferă calm și claritate.

2. Îndepărtează negativitatea.

3. Ajută la luarea deciziilor.

La un nivel de bază, Ametistul este renumit pentru că aduce un sentiment de calm și claritate lumii noastre haotice. Cei care folosesc ametistul, vor descoperi că se simt susținuți și liniștiți într-un mod cu adevărat înălțător. Deoarece Ametistul echilibrează stările noastre emoționale, poate fi de un real ajutor în recuperarea celor care suferă de emoții copleșitoare, precum durere, pierderi și tristețe. Datorită naturii sale divine, este un cristal potrivit pentru a ne aminti să nu ne temem de necunoscut.

Moartea ar putea fi considerată o tranziție, o schimbare și un salt către un tărâm superior și, deși, desigur, există durere în a renunța la cineva iubit, există și viața noastră de sărbătorit și amintiri care trebuiesc a fi prețuite. Ametistul ne amintește că în spiritualitate e nevoie de echilibru – nu este vorba doar de a evita negativul și de a ne gândi că trezirea spirituală duce doar la gândire pozitivă, ci și de a recunoaște întunericul și de a-l onora fără a-l ține pentru totdeauna în inimă.

De asemenea, funcționează minunat pentru cei care tind să se înfurie rapid, deoarece risipește în mod eficient starea de furie și o înlocuiește cu o stare de seninătate care poate fi greu de eliminat.

În timp ce Ametistul lucrează pentru a îndepărta negativitatea, pentru a nu întuneca mintea, pare să declanșeze și o scânteie care dezvăluie cele mai adânci surse de inspirație. Când mintea noastră este calmă și concentrată, suntem capabili să atingem mai cu ușurință potențialul nostru creativ și să dezvăluim toate acele idei și interese care au fost ascunse în spatele zidului haosului interior.

Hrănind starea meditativă, încurajând un somn odihnitor și curățând capcanele minții, ne ajută să găsim căile mai profunde prin viață. Ametistul susține transformarea profundă în viața noastră. Atunci când facem spațiu în interiorul nostru cu ajutorul cristalului, suntem capabili să urmăm harta creată de noi și să urmărim lucrurile care ne sunt cu adevărat utile.

Pentru cei care au dificultăți în a lua decizii, Ametistul poate ajuta la valorificarea puterii interioare necesare pentru a face ca alegerile să funcționeze. Viața vine cu tot felul de provocări și asta uneori îi poate lăsa pe oameni într-o stare de îngheț, nesiguri de direcția în care să se îndrepte. Ametistul ne reamintește cu blândețe că nu totul este pierdut și că, folosindu-ne de intuiție, de cunoștințele pe care le avem și înțelepciune, vom alege calea potrivită.

Pentru cei care tind să fie intenși în a-și expune argumentele, Ametistul îi poate ajuta să-i readucă la o stare de spirit calmă. Este o piatră semiprețioasă grozavă pentru a ajuta la dinamica familiei și a relațiilor, deoarece susține zona capului, a gândirii.

Proprietăți metafizice ale ametistului


1. Susține chakra coroanei.

2. Accelerează deschiderea celui de-al treilea ochi.

3. Protejează de magia neagră.

Pentru cei care au nevoie de unelte care să-i susțină în trezirea lor spirituală, Ametistul este una dintre cele mai importante pietre în materie de vindecare. Este puternic asociată cu chakra coroanei și chiar se spune că face o punte între tărâmul fizic și cel spiritual.

Al treilea ochi este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai puternice instrumente native, intuitive pe care le avem. Toată lumea are darul intuiției, totul ține de cum o valorifică fiecare. Pe măsură ce Ametistul ajută la deschiderea celui de-al treilea ochi, îi permite celui de-al șaselea simț să înflorească. În filosofia orientală, se spune că al treilea ochi este centrul spiritual al existenței unei persoane. De asemenea, este responsabil pentru modul în care oamenii percep realitatea și cât de deschiși sunt să experimenteze iluminarea spirituală.

Culoarea asociată cu chakra celui de-al treilea ochi este indigo, care se leagă și de culoarea ametistului. Când chakra al treilea ochi este blocată, oamenii se pot lupta cu sentimente de depresie și anxietate și pot simți greutatea cinismului asupra sufletului lor. Prin trezirea celui de-al treilea ochi, se poate trezi intuiția și astfel lăsăm înțelepciunea interioară să curgăși să ne ghideze.

Chakra coroană este centrul energetic sacru și, de asemenea, este strâns legată de cristalul de ametist. Este locul unde se află conștiința cosmică, este locul pe unde oamenii primesc acele mesaje atât de necesare din univers și reprezintă conexiunea cu cosmosul. Când puterea chakrei coroanei este neexploatată sau există un blocaj, oamenii se pot simți înstrăinați sau deconectați de lumea din jurul lor. S-ar putea să simtă că ego-ul le pune în cale prea mult. Când chakra coroanei este deschisă și gata să primească, există echilibru, bunăstare, conexiune mai profundă și încredere în înțelepciunea proprie.

Cu o lungă istorie ca amuletă pentru protecție, nu este surprinzător faptul că Ametistul lucrează pentru a contracara energiile negative ce vin din mediului extern. Ametistul poate proteja de atacurile fizice, iar la nivel spiritual, ajută și la protejarea minții împotriva magiei negre și a manipulării emoționale.

Ametistul – cristal de protecție pentru zodii


1. Cristalul de putere pentru Vărsători.

2. Funcționează pentru nativii Pești.

Ametistul violet are o legătură specială cu semnul zodiacal Pești. Asociat cu luna februarie – luna iubirii – Ametistul susține cu energia dragostei, luminii și calmului pentru a-l duce în siguranță pe purtător până la primele rituri ale primăverii.

Energia violetă este o potrivire excepțională pentru natura Peștilor, cei cu spirite creative, empatie profundă și înclinație pentru terapii spirituale. Puterile vindecătoare ale ametistului ating toate acestea și multe altele. Cu toate acestea, uneori, cea mai mare putere a sinelui este și cea mai mare slăbiciune. Cu un nivel ridicat de empatie, Peștii pot uneori să muște mai mult decât ar trebui să mestece și se pot întrista în acest proces. Având această piatră semiprețioasă lângă ei, se asigură că nu se pierd în capcanele problemelor altora, ci rămân verticali și împământați în propria lor călătorie spirituală.

Pestii se nasc sub planeta Uranus, o planetă care este cunoscută pentru că este progresistă și cu viziune de ansamblu. Protecția lui Uranus înseamnă îmbrățișarea scânteii intuiției, acceptarea iluminării și libertate individuală. A avea Ametistul de partea ta, aceasta înseamnă că protejează, încurajează spiritul și servește ca reamintire a faptului că, deși schimbarea ar trebui să fie întotdeauna îmbrățișată, ea ar trebui făcută cu ochi care văd clar și cu darul iluminării.

Ametistul este piatra de naștere a Vărsătorilor. Un alt semn stelar vizionar, cei născuți sub semnul Vărsătorului sunt cunoscuți pentru că văd lucrurile profund, că au niveluri ridicate de intelect și pentru că nu le este frică să-și folosească natura asertivă. Deși au reputația de a fi puțin prea analitici și poate ușor reci, Ametistul este un însoțitor grozav atunci când vine vorba de a echilibra vărsătorii, aducând în prim plan abilitățile lor de a comunica cu calm și invitându-i să păstreze tot ce este mai bun din natura lor.

Cum să folosești cristalul de ametist


1. Se poartă pentru liniște și belșug.

2. Se utilizează pentru meditație.

3. Creează un spațiu liniștit în casă.


Ca un tranchilizant al naturii, ametistul calmează instantaneu, indiferent de spațiul în care este plasat. Pentru cei care doresc să știe cum să folosească Ametistul pentru a-și atinge potențialul maxim, aceste sfaturi sunt menite ca toată lumea să obțină tot ce este mai bun de la această frumoasă piatră semiprețioasă:

Ametistul sub formă de bijuterii


Purtarea unui cristal de ametist este una dintre cele mai bune modalități de a te asigura că chakra coroanei și chakra celui de-al treilea ochi sunt mereu în flux. Bijuteriile cu ametist sunt populare și, cu atât de multă diversitate, este ușor să alegi o piesă care să se încadreaze perfect în orice stil . Brățările, pandantivele din ametist, cerceii, toate sunt o investiție bună, deoarece pot fi purtate în fiecare zi. Ametistul purtat direct pe piele poate fi, de asemenea, cel mai puternic mod de a îmbrățișa energia sa vindecătoare. Pielea invită cristalul să-și elibereze vibrațiile direct în corp, amplificându-i puterea și asigurându-se că cei care aleg Ametistul obțin întotdeauna ce e mai bun.

Ametistul este unul dintre cele mai potente cristale de folosit ca ajutor pentru meditație. Cristalul de ametist vine cu o energie care încurajează mintea maimuței să se predea și să stea nemișcată. Cu Ametistul aproape în timpul meditației, cel de-al treilea ochi și chakra coroanei se vor deschide cu siguranță, deschizând calea pentru ca puterile universului să pătrundă direct și să ofere îndrumări. Pentru cei care nu poartă o amuletă de ametist, pot să ține o geodă de ametist sau un grup de cristale în mâna stângă în timpul meditației.

Alte pietre care se potrivesc bine cu Ametistul sunt Turmalina pentru amplificarea energiei protectoare. Cuarțul roz poate fi, de asemenea, un însoțitor excelent pentru Ametist, deoarece este capabil să amplifice acele vibrații iubitoare. Ametistul și Acvamarinul oferă adevăr, liniște și echilibru și creează un parteneriat frumos pentru cei care doresc să profite cu adevărat de latura lor creativă. Pentru cei care caută o explozie de energie în orice moment, Citrinul și Ametistul se potrivesc de minune pentru a oferi asta.

Cristalul de ametist folosit acasă și la birou


Pentru cei care doresc să aducă vindecare în casa sau spațiul de lucru, să construiască un altar cu ametist în centru.

Plasarea pietrei într-un spațiu care este de obicei asociat cu tensiune, poate ajuta albinele ocupate să fie mai puțin frenetice și stresate în legătură cu munca lor.

Ametistul poate fi folosit în casă pentru a ajuta la dezvoltarea fluxului liber al energiei Feng Shui. Fiind asociat puternic cu energia yin, este un instrument de echilibrare. Amplasat la birou, va ajuta cu creativitatea interioară, va ajuta la concentrarea și re-centrarea minții, astfel încât concentrarea să devină mai bună, să reducă amânarea și să găsească inspirație. Plasat în dormitor, hrănește un somn profund , iar plasat în zonele familiei, face minuni prin absorbția tensiunilor negative și transmutarea acestor energii în ceva pozitiv.

Pentru cei care doresc să-și stimuleze spiritualitatea, să aducă pacea și armonia înapoi în lumea lor și să-și reechilibreze chakrele – Ametistul este cristalul perfect pe care să îl țină aproape. Fiind un instrument care este folosit pe scară largă pe drumul către vindecare și un grad mai ridicat al conștiinței, Ametistul va accentua energia pașnică, va ajuta pe oricine are nevoie să-și găsească locul în acest univers și îl va invita pe purtătorul său să evolueze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top